Ξεκίνησε και συνεχίζεται το «Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας» από το Δημοτικό Ωδείο

Ξεκίνησε και συνεχίζεται  το «Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας» από το Δημοτικό Ωδείο

Ξεκίνησε από 21 Μαρτίου και συνεχίζεται  μέχρι  21 Ιουνίου το «Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας» από το Δημοτικό Ωδείο. Το δε Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας γιορτάζει τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Astor Piazzolla.

Το κοινό, μέσα από την προβολή μικρών μουσικών βίντεο, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει έργα του σπουδαίου Αργεντίνου συνθέτη από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (τάξη κιθάρας Αντώνη Κουφουδάκη και τάξη φλάουτου Βίκης Βασιλειάδη).

Μέσα από τα αριστουργηματικά έργα του Astor Piazzolla (Libertango, Milonga del angel, Oblivion, Verano Porteno, Poema Valseado, Cafe 1930, La muerte del angel, Campero κ.α.) ο ακροατής μεταφέρεται στις γειτονιές του Buenos Aires, αναπνέει στο ρυθμό του nuevo tango και βιώνει έντονα  συναισθήματα.

Η νέα αυτή μορφή του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, “μάς επιτρέπει να ονειρευόμαστε, να παραμένουμε δημιουργικά ζωντανοί και να κρατάμε ζεστό το ενδιαφέρον των μαθητών μας σε δύσκολους καιρούς.

Οι προβολές των βίντεο θα πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Vimeo από τις 21 Μαρτίου έως τις 21 Ιουνίου (Παγκόσμια ημέρα μουσικής) και θα παραμείνουν διαθέσιμες για ένα έτος μετά την πρεμιέρα τους.

Το σύνδεσμο θα μπορείτε να τον βρίσκετε στη σελίδα του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, στη σελίδα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στο facebook, καθώς και στον ιστότοπο του Φεστιβάλ www.kalamataguitarfestival.gr.

Την  περασμένη Κυριακή 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο… ραντεβού. Το «Duo Ηarisson», που αποτελείται από τον Ιάσονα Γεωργιόπουλο και τον Χάρη Κουσούλη, παρουσίασαν το Libertango του Astor Piazzolla (βασισμένο στην διασκευή του Duo Bensa – Cardinot), το οποίο και μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://vimeo.com/525430354

Σήμερα Κυριακή 28 Μαρτίου, ο Θάνος Πέτρουλας θα παρουσιάσει το έργο του Astor Piazzolla, Milonga Del Angel, το οποίο θα παρακολουθήσετε στο σύνδεσμο. https://vimeo.com/525437295.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας
To Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας υλοποιείται με τη στήριξη της κοινωφελούς επιχείρησης «Φάρις» και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών και φίλων των δημοτικών καλλιτεχνικών σχολών «Τέρψις». Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο καθηγητής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας,  Αντώνης Κουφουδάκης και την επιμέλεια ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης.