Υπογράφτηκε σύμβαση για αντιπλημμυρικά έργα, ύψους 350.000 ευρώ

Υπογράφτηκε σύμβαση για αντιπλημμυρικά έργα, ύψους 350.000 ευρώ

Παράταση ολοκλήρωσης για το δρόμο προς Άνω Βέργα

Υπογράφτηκε μεταξύ Περιφέρειας και ανάδοχου εργολάβου, η σύμβαση για την εκτέλεση έργου που αφορά αντιπλημμυρικά έργα στη Μεσσηνία, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Το έργο έχει αναλάβει να εκτελέσει η εργολάβος Αικατερίνη Σηφάκη,  η οποία αναδείχθηκε μειοδότρια στη δημοπρασία με μέση έκπτωση 54,79%.

Η σύμβαση υπογράφτηκε για το ποσό των 160.329,83 € και προβλέπει ολοκλήρωση του έργου σε 6 μήνες.

Επίσης, υπογράφτηκε και η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Συντήρηση- βελτίωση, αναβάθμιση ασφάλειας της 1ης επαρχιακής οδού & της 36ης επαρχιακής οδού (τμήμα Κέντρο – Τσέρια)», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Το έργο έχει αναλάβει να εκτελέσει ο εργολάβος Ευστάθιος Τζικάκης,  ο οποίος αναδείχθηκε μειοδότης στη δημοπρασία με μέση έκπτωση 48,73%.

Η σύμβαση υπογράφτηκε για το ποσό των 207.212,77 € και προβλέπει ολοκλήρωση του έργου σε 8 μήνες.

Δρόμος για Άνω Βέργα
Τέλος, με απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Μεσσηνίας, εγκρίθηκε η παράταση ολοκλήρωσης των εργασιών του έργου «Δρόμος Βέργας – Άνω Βέργας Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Σε δημοπρασία που έγινε το Μάρτιο του 2019 μειοδότρια αναδείχθηκε η εργολάβος Αγγελική Μπαρούνη με ποσοστό έκπτωσης 37,16%.

Φέτος το Μάρτιο, η ανάδοχος ζήτησε παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης, ενώ όπως αναφέρεται στην απόφαση δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα το χρησιδάνειο μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και των ιδιοκτητών που θίγονται από την εκτέλεση του διότι πρέπει να προηγηθεί σύνταξη πλήρους μελέτης οδοποιίας και πως η μη εκτέλεση των εργασιών δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του εργολάβου.

Έτσι, εγκρίθηκε παράταση του έργου μέχρι 30 Απριλίου.

Της Βίκυς Βετουλάκη