10 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 590 rapid test χθες στη Μεσσηνία

10 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 590 rapid  test χθες στη Μεσσηνία

Σε «σταθερά» επίπεδα παραμένει η πορεία της πανδημίας στη Μεσσηνία το τελευταίο μήνα. Χθες, κατά την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού. 

Παράλληλα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνέχισαν τους ελέγχους με “rapid test” σε όλο το νομό για τον καλύτερο έλεγχο της «διασποράς» του ιού. Συνολικά έγιναν 590 τεστ, και στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν αρνητικά. 

Σήμερα να σημειώσουμε ότι δε θα διεξαχθούν τεστ στα «σπιτάκια» απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο στην πλατεία της Καλαμάτας και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μεταβούν στο Μέγαρο Χορού, όπου ούτως ή άλλως πραγματοποιούνται τεστ καθημερινά (8.30 με 15.30, Δευτέρα – Παρασκευή). 

Επίσης, τις ίδιες ώρες σήμερα θα διεξάγονται «rapid test» στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.

Την ίδια στιγμή, έπειτα από αρκετές μέρες, τα εξιτήρια ήταν περισσότερα από τις νέες εισαγωγές, έστω και με μικρή διαφορά, στην κλινική για κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Εκεί νοσηλεύονται πλέον 20 ασθενείς, ενώ χθες δόθηκαν 7 εξιτήρια, έγιναν δε και 6 νέες εισαγωγές. Στη ΜΕΘ “covid” εξακολουθούν να νοσηλεύονται 4 ασθενείς διασωληνωμένοι.

Συνολικά στη χώρα χθες ανακοινώθηκαν 3.228 νέα κρούσματα, ενώ ακόμα 73 ασθενείς κατέληξαν από τις επιπλοκές που προκαλεί ο ιός. Στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε σε νέο αρνητικό ρεκόρ, με 776 ασθενείς να νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Τέλος, κανονικά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο νομό: 16.159 έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ενώ 8.087 έχουν ολοκληρώσει και τις δύο.