13 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία και ξανά γεμάτη η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

13 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία και ξανά γεμάτη η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας


“Rapid test” την Κυριακή στην παραλία της Καλαμάτα 

Δεκατρία ήταν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία. Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας σε πληρότητα 100% είναι η ΜΕΘ “Covid”, καθώς νοσηλεύονται εκεί τέσσερις ασθενείς. Η τέταρτη είναι μια γυναίκα η οποία διακομίστηκε χθες απ’ την περιοχή της Αργολίδας. Στην κλινική «covid 19» του Νοσοκομείου Καλαμάτας η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη από τις προηγούμενες μέρες. 17 ασθενείς παραμένουν για νοσηλεία, με τα εξιτήρια χθες να είναι διπλάσια (6) από τις νέες εισαγωγές (3).

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο νομό συνεχίζουν τα μαζικά τεστ ταχείας ανιχνεύσεως, τόσο στην Καλαμάτα όσο και σε περιοχές που εμφανίζουν ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων. Χθες διεξήχθησαν περίπου 550, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο θα διεξαχθούν “rapid test” απ’ τις 9.30 έως τις 13.30 στο κοινοτικό κατάστημα των Αρμενιών Τριφυλίας, ενώ την Κυριακή απ’ τις 10.00 έως τις 14.00, στην παραλία της Καλαμάτας, μπροστά στην είσοδο του Ναυτικού Ομίλου.

Συνολικά στη χώρα ανακοινώθηκαν 3.089 νέες μολύνσεις και 81 ακόμα θάνατοι, με το συνολικό αριθμό πλέον να υπερβαίνει τους 9.000 θανάτους από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας. Στα «ύψη» παραμένουν και οι διασωληνωμένοι, με 809 ασθενείς να βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Τέλος, στο πεδίο του εμβολιασμού και εν αναμονή αποφάσεων στην Ε.Ε. για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, αλλά και το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού για μεγάλο μέρος του πληθυσμού τις επόμενες μέρες, στη Μεσσηνία οι πολίτες που ολοκλήρωσαν και τις 2 δόσεις έφτασαν τους 8.964, ενώ 18.747 έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση. Μόνο το τελευταίο 24ωρο διεξήχθησαν 651 εμβολιασμοί συνολικά στο νομό.