Αυστηροποιούνται τα μέτρα εισόδου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από τη Δευτέρα, με αρνητικό “rapid test” η είσοδος

Αυστηροποιούνται τα μέτρα εισόδου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από τη Δευτέρα, με αρνητικό “rapid test” η είσοδος

Αυξήθηκαν οι νοσηλείες, 4 τα νέα κρούσματα στη Μεσσηνία

Τέσσερα ήταν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού τα οποία ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ. Επίσης χθες διενεργήθηκαν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ 470 περίπου μαζικά τεστ ταχείας ανιχνεύσεως. Όπως έγινε γνωστό, αύριο Παρασκευή δε θα γίνονται τεστ στα «σπιτάκια» στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, και όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να μεταβούν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας καταγράφηκε για ακόμα μια μέρα αύξηση στις νοσηλείες. Συγκεκριμένα, 21 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική “Covid19” και 4 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ “Covid.

Όπως έκανε γνωστό η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με ανακοίνωση που εξέδωσε, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου αυστηροποιούνται τα μέτρα εισόδου στο νοσηλευτικό ίδρυμα. 

Αναφέρει αναλυτικά: «Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 12/4/2021 και στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την πρόληψη διασποράς του ιού SARS Cov2, υποχρεωτικά οι ασθενείς που έχουν ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου, καθώς και οι συνοδοί όσων από αυτούς είναι ανήμποροι, πριν έλθουν στο νοσοκομείο θα πρέπει να υποβάλλονται σε διενέργεια rapid test και να φέρουν μαζί τους αρνητική απάντηση.

Επίσης οι συνοδοί των ασθενών που νοσηλεύονται στα τμήματα του νοσοκομείου περιορίζονται αυστηρά σε ένα συνοδό για κάθε ασθενή (όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο από τον ιατρό του τμήματος). Οι συνοδοί αυτοί θα υποβάλλονται σε rapid test, που θα διενεργείται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, μετά την υπόδειξη της σχετικής άδειας συνοδού από το τμήμα. Σε περίπτωση που οι συνθήκες επιβάλλουν αντικατάσταση του συνοδού, τότε υποχρεούται o αντικαταστάτης να προσκομίζει ο ίδιος, αρνητικό rapid test».

Συνολικά χθες στη χώρα ανακοινώθηκαν 3.445 νέες μολύνσεις, ενώ 75 ακόμα συμπολίτες μας κατέληξαν. Στις ΜΕΘ βρίσκονται διασωληνωμένοι 749 ασθενείς.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από τη Δευτέρα 12/4 επιστρέφουν στα θρανία και οι μαθητές Λυκείων όλης της χώρας. Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 2 self test κάθε εβδομάδα, ενώ θα ισχύουν κανονικά όλα τα μέτρα που ίσχυαν και πριν από το κλείσιμο των σχολείων.