Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ: Χωρίς είδηση η σύσκεψη στην Περιφέρεια

Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ: Χωρίς είδηση η σύσκεψη στην Περιφέρεια

Οι οικονομικές δυσκολίες 

του Οργανισμού δεν έδωσαν είδηση…

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου μεταξύ του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου, καθώς και στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων και των δύο πλευρών.

Η σύσκεψη κράτησε περί τις δύο ώρες και κατά τη διάρκειά της τέθηκαν ζητήματα που συνδέονται με καταστροφές φυτικού κεφαλαίου σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Από πλευράς Περιφέρειας ζητήθηκε η τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ, γιατί είναι ξεπερασμένος και χρειάζεται νέος, συμβατός με τις νέες συνθήκες και τις ανάγκες που δημιουργούνται, δεδομένων των προβλημάτων που φέρνει η κλιματική αλλαγή.

Ζητήθηκε, επίσης, να βελτιωθεί η συνεργασία εκτιμητών και παραγωγών. Τέλος, ειδικά από την Κορινθία, ζητήθηκε οι παραγωγοί της Κορινθίας να ενταχθούν στην ευθύνη της Πελοποννήσου και όχι στην ευθύνη Πατρών/Δυτικής Ελλάδος.

Από τον κ. Λυκουρέντζο και τους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ, δόθηκαν απαντήσεις, ενώ τονίστηκε κυρίως το θέμα των οικονομικών δυσκολιών του ΕΛΓΑ, ο οποίος έχει μοναδική πηγή χρηματοδότησης τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και καλείται να ανταποκριθεί στις αυξημένες πλέον απαιτήσεις.

Στη σύσκεψη, από την πλευρά της Περιφέρειας συμμετείχαν οι 5 χωρικοί αντιπεριφερειάρχες της Πελοποννήσου, Γιάννης Μαλτέζος, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Τάσος Γκιολής, Θεόδωρος Βερούτης, Στάθης Αναστασόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης, καθώς και οι διευθυντές των ΔΑΟΚ όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου