Δ.Σ. Μεσσήνης: «Καρφιά» Δουρούμη για σβήσιμο προστίματος σε ΔΕΥΑΜ και προσλήψεις

Δ.Σ. Μεσσήνης: «Καρφιά» Δουρούμη για σβήσιμο προστίματος σε ΔΕΥΑΜ και προσλήψεις

«Φάουλ» του προέδρου του Σώματος Νίκου Φύκιρη με τον Τάσο Τσερπέ

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης «αίσθηση» προκάλεσαν και οι σοβαρές αιχμές που άφησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, προερχόμενος- θυμίζουμε- από τη Δημοτική Αρχή, Μανώλης Δουρούμης. 

Ο κ. Δουρούμης αρχικά, αφού άσκησε κριτική με τη σειρά του για το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή ένα χρόνο τώρα απέφευγε τις «τηλεδιασκέψεις», στη συνέχεια ζήτησε ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ γιατί σβήστηκε πρόστιμο σε πολίτη για κλοπή νερού, ενώ υπήρχε πόρισμα της υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜ που εισηγήθηκε την επιβολή του. Απαντώντας στον κ. Δουρούμη ο Νίκος Χριστοφιλόπουλος, πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, σημείωσε ότι αυτό έγινε επειδή δε βρέθηκε ποτέ η παράνομη «παροχή», έτσι ο πολίτης είχε κάποια ελαφρυντικά και αποφάσισαν ότι δεν είναι σωστό να του επιβληθεί το πρόστιμο των περίπου 2.000 ευρώ, εφόσον δεν ήταν 100% σίγουροι. 

Ακούγοντας την απάντηση του κ. Χριστοφιλόπουλου, ο Μανώλης Δουρούμης εξέφρασε την έκπληξή του για τη δικαιολογία που έδωσε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, προσθέτοντας ότι με αυτά που λέει προσβάλλει και απαξιώνει τις υπηρεσίες της.

Στο σημείο αυτό το λόγο ζήτησε και ο επικεφαλής της παράταξης μειοψηφίας, Τάσος Τσερπές, για να τοποθετηθεί και ως μέλος του συμβουλίου της ΔΕΥΑΜ. Ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Φύκιρης, αρνήθηκε να του δώσει το λόγο για 2 λεπτά όπως ζητούσε, λέγοντας ότι θα το κάνει μετά τη συζήτηση των θεμάτων ημερησίας διάταξης. 

Αφού περίμενε υπομονετικά ο κ. Τσερπές, στο τέλος της συζήτησης όλων των θεμάτων είδε τον πρόεδρο του Σώματος να κηρύσσει τη λήξη της συνεδρίασης και να μη του δίνει το λόγο ουσιαστικά ποτέ για να τοποθετηθεί πάνω στις σοβαρές καταγγελίες που ακούστηκαν. 

Στο σημείο αυτό δε, δεν έλειψαν και «ευτράπελα» που έχουν οι τηλεδιασκέψεις με «ανοιχτά μικρόφωνα».

Το θέμα της ΔΕΥΑΜ, όμως, δεν ήταν το μόνο στο οποίο άφησε σοβαρές αιχμές ο κ. Δουρούμης. Στο τελευταίο θέμα που αφορούσε τροποποίηση προϋπολογισμού, ο κ. Δουρούμης αναφέρθηκε στις προσλήψεις που έγιναν λόγω «covid», σχολιάζοντας «καυστικά» ότι σε μια περίοδο που η ανεργία είναι μεγάλη, δε θα έπρεπε να προσλαμβάνονται μόνο παιδιά δημοτικών συμβούλων και προέδρων τοπικών συμβούλων, χωρίς ωστόσο να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες. 

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Τσερπές, υπενθυμίζοντας ότι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας είχε ζητήσει προσλήψεις αποκλειστικά για ειδικότητες που έχουν να κάνουν με θέματα υγείας.