Δεν μπαίνει κανείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αν δεν έχει αρνητική απάντηση rapid test

Δεν μπαίνει κανείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αν δεν έχει  αρνητική απάντηση rapid test

Από τη Δευτέρα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έχουν αυστηροποιηθεί και προφανώς με αυτό τον τρόπο η διοίκηση προσπαθεί να ελέγξει τους ασθενείς, όπως και τους συνοδούς τους, μη τυχόν νοσούν.

Ειδικότερα, λοιπόν, στις εισόδους του Νοσοκομείου Καλαμάτας υπάρχουν πλέον έλεγχοι, κι αν κάποιος δεν επιδείξει αρνητικό αποτέλεσμα rapid test, δεν μπορεί να εισέλθει. Αυτό ισχύει τόσο για ασθενείς όσο και για τους συνοδούς τους.

Να σημειωθεί ότι για τους τελευταίους υπάρχει και περιορισμός. Δηλαδή, ο κάθε ασθενής μπορεί να έχει μόνο έναν συνοδό και αν αυτό κρίνεται απαραίτητο από το γιατρό, ενώ σε περίπτωση που υπάρξει αντικατάσταση του συνοδού, ο νέος επίσης πρέπει να επιδείξει αρνητικό αποτέλεσμα rapid test.

Έτσι, όσοι θέλουν να εισέλθουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υποβάλλονται σε rapid test δίπλα στην κεντρική είσοδο, κι αφού τους ανακοινωθεί το αποτέλεσμα και τους δοθεί το κατάλληλο σημείωμα, έχουν δικαίωμα πρόσβασης.

Τέλος, σε χθεσινή ανακοίνωση του Ιδρύματος σημειώνεται πως η επίδειξη αρνητικής απάντησης δεν είναι υποχρεωτική για όσους έχουν ραντεβού για εμβολιασμό στο εμβολιαστικό κέντρο.
Π.Μπ.