Διάκριση τριών μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας στην Οικονομική Ολυμπιάδα

Διάκριση τριών μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας στην Οικονομική Ολυμπιάδα

Τρεις μαθητές της Α΄ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας διακρίθηκαν κατά τον περιφερειακό διαγωνισμό Πελοποννήσου της Οικονομικής Ολυμπιάδας και συγκεκριμένα η Κωνσταντίνα Αγγουρά, η Κατερίνα Σταθοπούλου και ο Παναγιώτης Χρονόπουλος, οι οποίοι πέρασαν στον τελικό γύρο που θα διεξαχθεί πριν από το τέλος του σχολικού έτους.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου. Βασίζεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών.

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώνεται για πρώτη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021 από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης, σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες του τελικού γύρου θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα και οι πέντε διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις θα προκριθούν στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας, που θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.