Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Αποχή των μελών του για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων

Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Αποχή των μελών του για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων

Νέα συνεδρίαση την Παρασκευή για λήψη περαιτέρω αποφάσεων

Αποχή των δικηγόρων-μελών του από τα καθήκοντά τους, από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του.

Στην 02/2021 απόφαση του Δ.Σ. του Δ.Σ.Κ. αναγράφεται: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Δευτέρα 05 Απριλίου 2021 και ώρα 09:00 π.μ., έπειτα από πρόσκληση του προέδρου, με τηλεδιάσκεψη, εις την οποίαν συμμετείχαν οι Αθανάσιος Πετρόπουλος πρόεδρος, Αιμιλιανός Σεκλός γ. γραμματέας, Ευστρατία Λέφα ταμίας, Αντώνιος Μαρίνης και Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος σύμβουλοι, με θέμα την αποχή από 06 Απριλίου 2021 μέχρι και την 09η Απριλίου για το πιο κάτω θέμα: Επαναλειτουργία Δικαστηρίων.

Διαπιστωθείσης της εκ του νόμου προβλεπόμενης απαρτίας, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι:

1. Αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας από τα καθήκοντά τους για το χρονικό διάστημα από 6 Απριλίου 2021, ημέρα Τρίτη μέχρι και 9 Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση και τον εμπαιγμό, όχι μόνο του κλάδου μας και του κύρους της δικαιοσύνης, αλλά και του συνόλου των λειτουργών και συλλειτουργών αυτής, με την καθυστερημένη έκδοση ΚΥΑ και το αιφνιδιαστικό άνοιγμα κάποιων διαδικασιών.
Ζητούμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για την ενιαία ρύθμιση όλων των προθεσμιών (πολιτικών και ποινικών υποθέσεων) με συγκεκριμένη αφετηρία.
Ζητούμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης να παρατείνει σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο την έναρξη διενέργειας πλειστηριασμών, συνεκτιμώντας την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε την Παρασκευή 9 Απριλίου να συνεδριάσει εκ νέου για λήψη περαιτέρω αποφάσεων».