Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Αποχή από 4 έως και 8 Μαΐου

Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Αποχή από 4 έως και 8 Μαΐου

Θα απέχουν οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας από τα ακροατήρια όλων των δικαστηρίων της χώρας αυτή την εβδομάδα.

Σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, από τα ακροατήρια των Δικαστηρίων όλης της Ελληνικής  Επικράτειας, από τη Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή 8 Μαΐου, «1) λόγω της σοβαρής και συνεχιζόμενης υποστελέχωσης του Πολιτικού Τμήματος της Παράλληλης Έδρας  Κυπαρισσίας (Πρωτοδικείου Μεσσηνίας), καθώς και της δραματικής μείωσης δικασίμων, παρά τις συνεχείς και έντονες εκκλήσεις και αναφορές του Συλλόγου μας και 2) τη μη λήψη των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι στην απονομή της δικαιοσύνης (λειτουργοί, συλλειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι, διάδικοι) να ασκούν ασφαλείς και απρόσκοπτα τα καθήκοντα και τα δικαιώματά τους.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους τραυματίες δικαστικούς υπαλλήλους και ζητά την άμεση και πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες τελέστηκε η  ένοπλη επίθεση και την απόδοση ευθυνών όπου ανήκουν».