Δύο προφυλακίσεις από τις 5 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών και ταξιδιωτικών εγγράφων

Δύο προφυλακίσεις από τις 5 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών και ταξιδιωτικών εγγράφων

Με δύο προφυλακίσεις ολοκληρώθηκαν χθες το  απόγευμα οι απολογίες των πέντε συλληφθέντων για το κύκλωμα διακίνησης κλεμμένων και πλαστών εγγράφων (διαβατήρια – ταυτότητες­) στη Μεσσηνία και την Αττική, αλλά και ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, που εξαρθρώθηκε τη Δευτέρα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Οι τρεις πρώτοι που απολογήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης ήταν η 33χρονη Αλβανή, η 35χρονη Αγγλίδα και ο 44χρονος Καλαματιανός. Χθες απολογήθηκαν στον ανακριτή και οι άλλες δύο γυναίκες, η 29χρονη Μολδαβή που κατηγορείται από την Αστυνομία ως η αρχηγός της οργάνωσης και η 32χρονη Βουλγάρα.

Ειδικότερα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι τρεις πρώτοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ για τον καθέναν.

Χθες, μετά την απολογία τους και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η 29χρονη Μολδαβή και η 32χρονη Βουλγάρα προφυλακίσθηκαν.

Το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης, σε περιοχές της Αττικής, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν στην εμπορία κλεμμένων ή αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικών ή μη εγγράφων, τρίτων προσώπων, ευρωπαϊκών και άλλων χωρών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Β.Β.