Επιτυχημένη άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς στη Μαραθόλακκα

Επιτυχημένη άσκηση  αντιμετώπισης πυρκαγιάς στη Μαραθόλακκα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε προχθές η ετήσια άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς στο χώρο επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων στη Μαραθόλακκα, προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο ετοιμότητας, απόκρισης και συντονισμού των υπηρεσιών του Δήμου σε περίπτωση πυρκαγιάς και να προσδιοριστεί ο βαθμός εκπαίδευσης του προσωπικού στη διαχείριση μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Συντονιστής της άσκησης ήταν ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για την πολιτική προστασία,  Ιωάννης Ζαφειρόπουλος. Την υγειονομική κάλυψη είχε αναλάβει το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ την παρακολούθησαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την καθαριότητα  Ιωάννης Μπάκας, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, αντιπύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς, εκπρόσωπος του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και  δημοτικοί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος ανέφερε: «Παρακολουθήσαμε σήμερα (σ.σ. προχθές), στο πλαίσιο του προγραμματισμού του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, μία άσκηση ετοιμότητας στη Μαραθόλακκα. Είναι σημαντικό, διαρκώς, όλοι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες να είναι σε ετοιμότητα, με επικαιροποιημένα σχέδια αντιμετώπισης διαφόρων έκτακτων καταστάσεων και στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε ως Δήμος».