Γέφυρα 2: Θα βοηθηθούν πάνω από 100.000 – 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Γέφυρα 2: Θα βοηθηθούν πάνω από  100.000 – 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταγράφηκε κατά την ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ) την Τετάρτη για το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ΓΕΦΥΡΑ 2 που αφορά στη συνεισφορά του Δημοσίου για την αποπληρωμή δόσεων επιχειρηματικών δανείων για δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας covid-19.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή οικονομολόγων και επιχειρηματιών από την Πελοπόννησο. 

«Γέφυρα 2»

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φ. Κουρμούσης, ενώ συμμετείχαν επίσης η νομικός κα Μανωλάκου και ο οικονομολόγος κ. Κούστογλου, συνεργάτες και στελέχη της ΕΓΔΙΧ του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι κάλεσαν τους επιχειρηματίες για χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου, επισημαίνοντας την καταληκτική ημερομηνία της 9ης Μαΐου 2021 για την υποβολή των αιτήσεων. 

Τόσο ο κ. Κουρμούσης όσο και τα στελέχη από την ΕΓΔΙΧ εξήγησαν τις προϋποθέσεις ένταξης και τα κριτήρια επιλεξιμότητας για το πρόγραμμα Γέφυρα 2, τονίζοντας μάλιστα ότι υπολογίζεται ότι θα βοηθηθούν πάνω από 100.000 – 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλύπτοντας το μεγαλύτερο ποσοστό της δανειακής τους δόσης για ένα οκτάμηνο. Η διαδικασία έγκρισης των αιτήσεων, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, είναι θέμα λίγων ημερών, ενώ βασική προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμα αποτελεί η μείωση των εσόδων των επιχειρήσεων για το έτος 2020 κατά ποσοστό τουλάχιστον 20%, σε σχέση με το έτος 2019.

Χρηματοδοτικό εργαλείο

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος δόθηκε χρόνος για ερωτήσεις, με τον ειδικό γραμματέα και τους συνεργάτες του να απαντούν και να δίνουν διευκρινίσεις σε δεκάδες ερωτήματα που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες. Ο κ. Κουρμούσης προέτρεψε τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους http://www.keyd.gov.gr/covid19_gefyra2/ για να ενημερωθούν εκτενέστερα για οποιαδήποτε άλλη απορία προκύψει. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για το εν λόγω πρόγραμμα και από τα επιμέρους Επιμελητήρια της Πελοποννήσου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο κ. Παναγιώτης Κρητικός, πρόεδρος του 11ου Παραρτήματος της ΝΑ Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Από το ΠΕΣΠ συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης, ο οποίος και συντόνιζε την τηλεδιάσκεψη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Ευάγγελος Ξυγκώρος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτιος Δαμούλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης και ο α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γεώργιος Δημητρόπουλος, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον κ. Κουρμούση για την τόσο χρήσιμη και εποικοδομητική για τις επιχειρήσεις ενημέρωση. Τέλος, ο κ. Πιτσάκης τόνισε ότι τέτοια χρηματοδοτικά εργαλεία δεν πρέπει να χάνονται από τους επαγγελματίες, ειδικότερα σε αυτές τις εποχές, και ζήτησε τη στήριξη του ειδικού γραμματέα για οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες, κάτι που ο κ. Κουρμούσης φυσικά εγγυήθηκε.