Γιάννης Ζαφειρόπουλος: Τη μία ημέρα ανεξάρτητος, την άλλη αντιδήμαρχος…

Γιάννης Ζαφειρόπουλος: Τη μία ημέρα ανεξάρτητος, την άλλη αντιδήμαρχος…

Το θέμα αποχώρησης του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Ζαφειρόπουλου από την παράταξη “Καλαμάτα – Ξεκινάμε” με επικεφαλής τη Μαρία Οικονομάκου ήταν γνωστό εδώ και καιρό. Στη δε προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επαληθεύτηκε έπειτα από σχετική ανακοίνωσή του.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη η επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα Ξεκινάμε” δήλωσε: “Επαληθεύονται οι φήμες που έβγαιναν τις τελευταίες μέρες από το Δημαρχείο, αλλά η ζωή πάντα θα συνεχίζεται είτε με παρουσίες είτε με απουσίες”.

Χθες, η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι ο δημοτικός σύμβουλος ανάλαβε χρέη αντιδημάρχου!

Ειδικότερα, σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: “Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, χθες με απόφασή του όρισε σε θέση άμισθου αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας, κυκλοφοριακού και συγκοινωνιακού έργου τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας, Ιωάννη Ζαφειρόπουλο.

Οι αρμοδιότητες του κ. Ζαφειρόπουλου, ορίζονται στη σχετική απόφαση δημάρχου ως εξής: Συντονισμός και επίβλεψη έργου πολιτικής προστασίας. Εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας των κυκλοφοριακών θεμάτων. Παρακολούθηση και  λειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής. Εισηγήσεις των τεχνικών χαρακτηριστικών κάθε σχετικής προμήθειας, διαγωνισμού έργου ή παροχής υπηρεσιών. Εισηγήσεις στα συλλογικά όργανα. Λογαριασμοί σχετικών έργων. Συνεργασία με άλλες υπηρεσίες στο πλαίσιο εκτέλεσης των αρμοδιοτήτων του. Δηλώσεις Τέλεσης Πολιτικών Γάμων. Άδειες Πολιτικών Γάμων. Κάθε άλλη άδεια που προβλέπεται από τη νομοθεσία και σχετίζεται με το αντικείμενο της αρμοδιότητάς του. Απαντήσεις σε αιτήματα φορέων και πολιτών όταν δεν απαιτείται γενικότερης φύσεως αντιμετώπιση και δε χρήζει απάντησης από το δήμαρχο”.
Α.Π.