Καλαμάτα: Αναχώρησαν τα Δημοτικά Πυροσβεστικά Οχήματα για τη μάχη κατά των πυρκαγιών

Καλαμάτα: Αναχώρησαν τα Δημοτικά Πυροσβεστικά Οχήματα για τη μάχη κατά των πυρκαγιών

Το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου, ξεκινά η αντιπυρική περίοδος για φέτος, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης που διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας να βρίσκονται σε εγρήγορση και, μάλιστα, χθες έφυγαν για να φυλάξουν τις περιοχές που έχουν ορισθεί.

Μάλιστα, στην αναχώρηση από τις εγκαταστάσεις των συνεργείων του Δήμου Καλαμάτας βρέθηκαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς, ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας, αντιπύραρχος Θανάσης Κατσαφάδος, καθώς και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και εργαζόμενοι στο δύσκολο αυτόν τομέα.

Μετά την αναχώρηση των οχημάτων, ο Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε ότι η πρόληψη αποτελεί την άμυνα για τη μη εκδήλωση πυρκαγιών, με το Δήμο Καλαμάτας να εμπλέκεται σε όλα τα στάδια Πολιτικής Προστασίας.

Αναφερόμενος στη συνεργασία Δήμου και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, καθώς και με εθελοντές και προέδρους των Κοινοτήτων, τη χαρακτήρισε άψογη και «χάρις σε αυτήν υπάρχουν τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών».

Ο Δήμος Καλαμάτας-πρόσθεσε- στηρίζει αυτές τις προσπάθειες, διατηρεί το στόλο του στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και έτσι αποτελεί τη δεύτερη πυροσβεστική υπηρεσία του νομού. Μάλιστα, ο κ. Βασιλόπουλος δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους εργαζομένους στα συνεργεία του Δήμου για την κατάσταση του στόλου.

Από την πλευρά του, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς ανέφερε ότι ο Δήμος Καλαμάτας για ακόμα μια χρονιά στέκεται αρωγός στο έργο της Πυροσβεστικής, τόσο εντός του Δήμου όσο και εκτός, αφού αρκετές φορές τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν σπεύσει και σε περιστατικά πρόληψης και καταστολή εκτός των συνόρων του.

Αναφερόμενος, δε, στον τομέα της καταστολής των δασικών και αγροτικών πυρκαγιών, είπε ότι αυτή η συνεργασία έχει επιφέρει πολλά πράγματα, αφού τα συγκεκριμένα οχήματα είναι ευέλικτα και γρήγορα μπορούν να προσεγγίσουν το κάθε συμβάν.

Τέλος, ο κ. Γεωργανάς υπενθύμισε ότι το Μεγάλο Σάββατο ξεκινά επίσημα η αντιπυρική περίοδος για φέτος, καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και σε καμία περίπτωση να μην ανάβουν πυρκαγιές στην ύπαιθρο, για να προσθέσει ότι από πέρυσι, πέρα από το ποινικό κομμάτι, υπάρχει και το διοικητικό πρόστιμο.

Παίρνοντας το λόγο ο αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, ανέφερε ότι ξεκινά επίσημα η πρόληψη για την αντιπυρική περίοδο και είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ ευχαρίστησε τους εργαζομένους στα συνεργεία του Δήμου, καθώς παρέδωσαν τα οχήματα σε άψογη κατάσταση. Επίσης τη ΔΕΥΑΚ για την πλήρωση των δεξαμενών, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας, αντιπύραρχος Θανάσης Κατσαφάδος δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα οχήματα είναι ευέλικτα και έτσι βοηθούν πολύ στην κατάσβεση των πυρκαγιών, ειδικά των αγροτικών, κάτι σημαντικό, όπως είπε.

Κι αυτό, γιατί η Μεσσηνία έχει πολλά τμήματα με ελαιόδεντρα που τα συγκεκριμένα οχήματα μπορούν να προσεγγίσουν ευκολότερα από τα πυροσβεστικά, ενώ και ο κ. Κατσαφάδος ευχαρίστησε το Δήμο Καλαμάτας για την όλη συνεργασία.
Π.Μπ.