«Καπέλο» 425 εκατ. για το Εκπαιδευτικό Κέντρο Καλαμάτας

«Καπέλο» 425 εκατ. για το Εκπαιδευτικό Κέντρο Καλαμάτας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΥΕΘΑ ενημέρωσε την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής σχετικά με την εξέλιξη της ανάθεσης του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Καλαμάτας στην Ισραηλινή Εταιρεία ELBIT. Από έγκυρες πληροφορίες, μαθαίνουμε ότι τελικά το κόστος του προγράμματος δεν είναι 1,375 δισ., όπως ήταν η αρχική προσφορά, αλλά πλησιάζει τα 1,8 δισ. ευρώ!

Η απορία μας έγκειται στο πώς το ΥΠΕΘΑ δικαιολόγησε αυτήν την εξωφρενική αύξηση που πλησιάζει το 40% σε σχέση με αυτά που δήλωνε ο ΥΕΘΑ στη Βουλή μόλις πριν από 3 μήνες. Όπως γράφτηκε, “ζητήθηκε από τους Ισραηλινούς να μειώσουν περισσότερο την προσφορά τους και οι τελευταίοι αντιπρότειναν με τα ίδια χρήματα να προσφέρουν  2 παραπάνω έτη εκπαίδευσης. Με αυτό τον τρόπο, το κόστος της CAE είναι 62,7 εκ. ευρώ το έτος, ενώ η ELBIT προσφέρει τα ίδια (και λίγα περισσότερα) με 62,5 εκ. ευρώ.”.

Πώς, λοιπόν, από τα 62,5 εκ ευρώ το έτος φτάσαμε στα 90 εκ. ευρώ το έτος;

Απ’ ότι φαίνεται, οι διαπραγματεύσεις δεν πήγαν πολύ καλά και το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει στους Ισραηλινούς μόνο 425 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω από την αρχική προσφορά!

Προφανώς δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι “δεν τρέχει και τίποτα” για… μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια παραπάνω! Τρέχει και… παρατρέχει και κάποιος θα πρέπει, επιτέλους, να εξηγήσει τι συμβαίνει, γιατί τα εκατομμύρια οι φορολογούμενοι θα τα πληρώσουμε, όπως πάντα πληρώνουμε το λογαριασμό.
militaire.gr