Κάτοικοι & λάτρεις της περιοχής αποκατέστησαν την παραλία του Λαγκουβάρδου

Κάτοικοι & λάτρεις της περιοχής αποκατέστησαν την παραλία του Λαγκουβάρδου

Επίστρωση των δρόμων που διανοίχθηκαν παράνομα από το Δήμο Τριφυλίας

Η αγνή αγάπη τους για τη φημισμένη παραλία του Λαγκουβάρδου, η άδολη βούλησή τους για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η λατρεία τους για τις υπέροχες στιγμές που ζουν στην παραλία και τα κύματα του Λαγκουβάρδου κινητοποίησαν δεκάδες κατοίκους της περιοχής και λάτρεις του σερφ, οι οποίοι την Κυριακή το πρωί προχώρησαν σε αποκατάσταση της καταστροφής που έχουν καταγγείλει ότι υπέστη η παραλία από διάνοιξη δρόμων παράνομα από το Δήμο Τριφυλίας την Τετάρτη, ενώ έκαναν προσεκτική επίστρωση των δρόμων με άμμο της παραλίας, χωρίς βεβαίως να αλλοιώνουν τους αμμόλοφους!

Όπως λένε, την Τετάρτη 31 Μαρτίου, γύρω στις 9.00 το πρωί, χωματουργικά μηχανήματα (μπουλντόζα και γκρέιντερ) “όργωσαν”  το πίσω μέρος της παραλίας του Λαγκουβάρδου, όπου υπάρχει το απείρου φυσικού κάλλους κεδροδάσος. Κάτοικοι της περιοχές άμεσα κάλεσαν να επέμβουν ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα και Δασαρχείο, που πράγματι έσπευσαν, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες των χωματουργικών μηχανημάτων του Δήμου Τριφυλίας. Αυτά, σύμφωνα με τους κατοίκους, επιχείρησαν να διανοίξουν παράνομα δρόμο στην παραλία και ευτυχώς, όπως τονίζουν, που διακόπηκαν οι εργασίες, αλλά η καταστροφή που είχε ήδη συντελεστεί ήταν μεγάλη.

Πολλά από προστατευόμενα είδη που υπάρχουν στην παραλία, όπως τα Κρινάκια της Παναγίας (κρινάκια της άμμου ή θαλασσόκρινα) και άλλα είδη βλάστησης ξεριζώθηκαν και καταστράφηκαν.

Έτσι, κάτοικοι και λάτρεις της παραλίας του Λαγκουβάρδου οργανώθηκαν, συντονίστηκαν και το πρωί της Κυριακής δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην παραλία του Λαγκουβάρδου με φτυάρια, τσουγκράνες κ.ά. και με χαρά κοπίασαν πετυχαίνοντας να επαναφέρουν το κατεστραμμένο τμήμα της παραλίας σχεδόν στην αρχική του κατάσταση, χωρίς να αλλοιώνουν αμμόλοφους, με απόλυτο σεβασμό και προσοχή για τα Κρινάκια της Παναγίας και άλλα είδη.