Κοντά στους αγρότες της Τριφυλίας που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση ο Μενέλαος Γερονικολός

Κοντά στους αγρότες της Τριφυλίας  που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση ο Μενέλαος Γερονικολός

Κοντά στους αγρότες της Τριφυλίας των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν τις προηγούμενες μέρες από τη χαλαζόπτωση, βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός.

Ο κ. Γερονικολός, σε μια δύσκολη στιγμή για τους αγρότες της Τριφυλίας, είχε την ευκαιρία να βρεθεί δίπλα τους, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος και να συζητήσει μαζί τους τα βήματα που χρειάζονται να γίνουν, προκειμένου να στηριχθούν όσοι υπέστησαν ζημιές.

«Η ζημιά που έχουν υποστεί η ελαιοκαλλιέργεια, τα κηπευτικά, η καλλιέργεια πατάτας και καρπουζιού, σε μια έκταση που ξεπερνά τα 10.000 στρέμματα, είναι ολική και μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας», σχολίασε. 

Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Τριφυλία ο κ. Γερονικολός δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τους αγρότες του νομού μας, οι οποίοι μέσα σε λίγες στιγμές έχασαν τους κόπους μια ολόκληρης χρονιάς. Αυτές τις ώρες δεν αρκεί να είμαστε κλεισμένοι στα γραφεία μας και από τη βολή της καρέκλας μας να περιφέρουμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το δήθεν ενδιαφέρον μας για τους αγρότες του τόπου μας.

Αυτές τις στιγμές είναι επιβεβλημένο να περπατήσουμε στη γη και στις περιουσίες των αγροτών μας, να λασπώσουμε τα παπούτσια μας μαζί τους, για να αντιληφθούμε το μέγεθος της καταστροφής. Να κατανοήσουμε τις αγωνίες τους. 

Σήμερα είναι ημέρα ευθύνης. Δεν είναι η στιγμή για παλαιοκομματικά παιχνίδια, ούτε η ώρα για επικοινωνιακή πολιτική.

Σήμερα βρέθηκα στον ευλογημένο τόπο της Τριφυλίας, άκουσα τους αγρότες, κατανόησα τις αγωνίες τους, είδα την απόγνωσή τους.

Με όλες μου τις δυνάμεις στηρίζω τις διεκδικήσεις τους και καλώ την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την ηγεσία του ΕΛΓΑ, τους βουλευτές του νομού μας, την αυτοδιοίκηση, πέρα και πάνω από κόμματα να πράξουν τα δέοντα, ο καθένας από την πλευρά του και με όσες δυνάμεις διαθέτει, προκειμένου άμεσα να αποζημιωθούν οι αγρότες μας.

Από την πλευρά μου, ενημέρωσα τους αγρότες της Τριφυλίας ότι ήδη για το ζήτημα που έχει ανακύψει έχω ενημερώσει το βουλευτή του Κινήματος Αλλαγή και υπεύθυνο για τα αγροτικά ζητήματα, Απόστολο Πάνα, προκειμένου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος να αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο να τεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προ των ευθυνών της.

Ωστόσο αυτό δεν αρκεί.  Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ανοίξει συνολικά το ζήτημα του ΕΛΓΑ, ένα ζήτημα που καίει τον αγροτικό κόσμο του τόπου μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε οι αγρότες μας να μην είναι έρμαια της κλιματική αλλαγής και της κακοκαιρίας, θα αναλάβω μια σειρά από πρωτοβουλίες και σε τοπικό, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος, στον οποίο θα ακουστούν οι θέσεις και οι προτάσεις, κυρίως, των αγροτών μας.

Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε έναν αξιόπιστο Οργανισμό, ο οποίος θα διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό, θα προχωρά γρήγορα στην καταγραφή των ζημιών και ακόμα πιο γρήγορα στην καταβολή των αποζημιώσεων.

Έχει φτάσει η ώρα που δε θα χρειάζεται για να πράξει ο ΕΛΓΑ τα αυτονόητα, όπως η καταγραφή των ζημιών, να τηλεφωνούν στον πρόεδρό του πρώην πρωθυπουργοί και βουλευτές. Αυτές είναι πρακτικές άλλων δεκαετιών και γυρίζουν τη χώρα πίσω».

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψή του στην Τριφυλία ο κ. Γερονικολός, μεταξύ άλλων, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μαραθούπολης, Κώστα Παντελή, με τον οποίο συζήτησαν το ζήτημα των πρόσφατων ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες.