Λακκούβες, ενας κίνδυνος για όλα τα τροχοφόρα…

Λακκούβες, ενας κίνδυνος για όλα τα τροχοφόρα…

Ο χειρότερος εφιάλτης για έναν οδηγό, είτε με αυτοκίνητο, είτε με μηχανάκι, είτε ακόμη και με ποδήλατο, είναι οι λακκούβες που μπορεί να συναντήσει στο δρόμο. Πέραν της οικονομικής ζημιάς για το όχημά του (ζάντες), ελλοχεύει και ο κίνδυνος τραυματισμού. Για παράδειγμα, αν ένα δίκυκλο πέσει σε λακκούβα, είναι πολύ εύκολο ο οδηγός να βρεθεί στο έδαφος.

Στην Καλαμάτα, λοιπόν, όπως και στις περισσότερες ελληνικές πόλεις, οι λακκούβες που συναντά κάποιος είναι αμέτρητες. Αυτές έχουν δημιουργηθεί είτε λόγω κακής ποιότητας κατασκευής της ασφάλτου είτε λόγω παλαιότητας, αλλά κυρίως από το «ράβε-ξήλωνε» συνεργείων τόσο δημόσιων όσων και ιδιωτικών συνεργείων. Κι αυτό, γιατί πολλές φορές επιχειρούν με προχειρότητα να κλείσουν μια λακκούβα.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ξεκίνησε με αφορμή τηλεφώνημα αναγνώστη για την κατάσταση του οδοστρώματος στη Μεσογείων, στην παραλία της Καλαμάτας, ωστόσο αν κάποιος κάνει μια βόλτα στην πόλη θα βρει πολλές λακκούβες.

Εμείς παραθέτουμε μόνο κάποιες από όσες συναντήσαμε και ελπίζουμε οι της Δημοτικής Αρχής άμεσα να προβούν στην αποκατάσταση των ζημιών, όχι μόνο των συγκεκριμένων, αλλά γενικότερα να υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος, όταν ένα έργο ολοκληρώνεται. Δηλαδή, αν το «μπάλωμα» μπήκε σωστά, αν πατήθηκε (κάτι που σπάνια συμβαίνει) και αν, τελικά, η πίσσα που τοποθετήθηκε είναι στην ευθεία του αρχικού οδοστρώματος (αυτό το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως στα σημεία που ιδιωτικές εταιρίες πέρασαν και περνούν οπτικές ίνες).