Μεσσηνία: 2η Ψηφιακή Μετάβαση από την Παρασκευή

Μεσσηνία: 2η Ψηφιακή Μετάβαση από την Παρασκευή

Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας είναι ο επόμενος γεωγραφικός σταθμός για τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση, σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» της Πολιτείας (Κοινή Υπουργική Απόφαση 18/2020, ΦΕΚ Β’ 1752, 7/5/2920) και του κοινού χρονοδιαγράμματος της ΕΡΤ και της DIGEA, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 23 Απριλίου. Τα δε Κέντρα Εκπομπής που θα επηρεαστούν είναι του Αετού, της Λεύκης (Πύλου) και του Πεταλιδίου.

Οι τηλεθεατές των περιοχών που καλύπτονται από τα συγκεκριμένα κέντρα εκπομπής θα πρέπει να προβούν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους για τη λήψη των καναλιών από τις νέες συχνότητες, ενώ επισημαίνεται ότι δε χρειάζεται να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αγορά νέου εξοπλισμού. Όσοι τηλεθεατές διαθέτουν δέκτη High Definition (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή), θα μπορούν να παρακολουθούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και σε υψηλή ευκρίνεια. 

Υπενθυμίζεται πως με τη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, που πραγματοποιείται βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, θα εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες, ενώ απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.