Μίσθωση καταλύματος Covid στη Μεσσηνία αναζητά το υπουργείο Τουρισμού

Μίσθωση καταλύματος Covid στη Μεσσηνία αναζητά το υπουργείο Τουρισμού

Νέα πρόσκληση για μίσθωση καταλυμάτων Covid δημοσιοποίησε το υπουργείο Τουρισμού και ανάμεσα στις περιοχές που δεν έχουν ακόμα μισθωθεί είναι και η Μεσσηνία.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, τα τουριστικά καταλύματα πρέπει να ανήκουν σε κατηγορία κατάταξης τουλάχιστον 2 αστέρων ή 2 κλειδιών. Θα πρέπει να λειτουργούν πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, σύμφωνα με την κείμενη τουριστική και υγειονομική νομοθεσία.

Σε περίπτωση αυξημένης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας ή Νήσου, θα προκριθούν τα τουριστικά καταλύματα που ανήκουν σε υψηλότερη κατηγορία αστέρων ή κλειδιών, και των οποίων η συνολική δυναμικότητα είναι αριθμητικά πλησιέστερη του απαιτούμενου αριθμού δωματίων ανά περιφερειακή ενότητα.

Με 25 δωμάτια
Στη Μεσσηνία, σύμφωνα με την πρόσκληση, αναζητείται τουριστικό κατάλυμα με ανώτατο όριο δωματίων τα 25.

Σε περίπτωση αυξημένης εκδήλωσης ενδιαφέροντος τουριστικών καταλυμάτων που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, η επιλογή γίνεται με δημόσια κλήρωση, η οποία διεξάγεται στο υπουργείο Τουρισμού.

Το κόστος αποζημίωσης, όπως και στην προηγούμενη πρόσκληση, υπολογίζεται ανά δωμάτιο και διαμορφώνεται σε 15 ευρώ/ημέρα, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ όταν τα δωμάτια είναι κενά και προσαυξάνεται κατά 45 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου κόστους σίτισης και ΦΠΑ, όταν γίνεται χρήση των δωματίων. Οι δικαιούχοι θα λάβουν, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής των προβλεπόμενων δικαιολογητικών προκαταβολή, ίση με το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στη μίσθωση του συνόλου των δωματίων επί του κόστους μίσθωσης κενού δωματίου, ήτοι 15 ευρώ/δωμάτιο, για όλο το χρονικό διάστημα μίσθωσης. Σε περίπτωση καταγγελίας της μίσθωσης, λόγω παραβίασης των όρων της σύμβασης, η προκαταβολή επιστρέφεται εις ολόκληρον.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης ενδιαφέροντος είναι η Πέμπτη 6 Μαΐου 2021. Οι δε μισθώσεις δε δύνανται να έχουν διάρκεια πέραν της 31ης Οκτωβρίου 2021.

Για επιβεβαιωμένα κρούσματα και επαφές τους
Τα τουριστικά καταλύματα που θα επιλεγούν δεσμεύονται αποκλειστικά για τη φιλοξενία φυσικών προσώπων – επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού COVID-19 και των στενών επαφών τους.

Η παροχή γευμάτων είναι υποχρεωτική. Τυχόν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν εντός αυτών των τουριστικών καταλυμάτων θα εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τους διαμένοντες στο κατάλυμα, ενώ θα πρέπει να τηρούνται από το προσωπικό όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας τόσο κατά την παρασκευή φαγητού όσο και κατά τη διανομή του σε δίσκους που θα τοποθετούνται έξω από την πόρτα κάθε δωματίου. Επισημαίνεται ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια/κυλικεία/σνακ μπαρ), εφόσον υφίστανται, θα λειτουργούν μόνο ως παρασκευαστήρια γευμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με το υπόδειγμα που διατίθεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου Τουρισμού, συμπληρώνοντας υποχρεωτικά όλα τα πεδία.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα γραφεία της υπηρεσίας στην Τρίπολη, Εθνικής Αντίστασης 87, email: pytpel@mintour.gr και στα τηλέφωνα 2710-238009, 221210 (προϊστάμενος Μασαούτης Γεώργιος).

Της Βίκυς Βετουλάκη