Ολοκληρώθηκε το έργο υπογειοποίιησης εναέριων καλωδίων της ΔΕΗ στην Κορώνη

Ολοκληρώθηκε το έργο υπογειοποίιησης  εναέριων καλωδίων της ΔΕΗ στην Κορώνη

Ολοκληρώθηκε το έργο αποξήλωσης του εναέριου μετασχηματιστή και των καλωδίων δημοτικού φωτισμού, καθώς και της υπογειοποίησής τους, στην πλατεία Μόλου της Κοινότητας Κορώνης. Έργο προϋπολογισμού 69.290,80 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Πύλου-Νέστορος και με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΔΔΗΕ.

Το συγκεκριμένο αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, καθώς αφορά στην ασφάλεια. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της η Δημοτική Αρχή έθεσε το ζήτημα σε προτεραιότητα και το υλοποίησε. Πρόκειται για έργο που συνδυάζει τη διασφάλιση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, ωφελεί το περιβάλλον και αναβαθμίζει αισθητικά την εικόνα της περιοχής.

Μιλώντας σχετικά ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, δήλωσε: «Οι αισθητικές αναβαθμίσεις και η ενίσχυση της ασφάλειας του δικτύου ηλεκτροδότησης στο Δήμο αποτελούν πρωταρχικό μας στόχο, καθώς συμβάλλουν στη σύγχρονη ανάπτυξη των πόλεων. Με την υπογειοποίηση λύνεται ένα χρόνιο ζήτημα πρωτίστης σημασίας, το οποίο επιβάρυνε την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Ανάλογα έργα υπογειοποίησης ακολουθούν στην Κοινότητα Χώρας, με προϋπολογισμό 86.969,35 ευρώ. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του έργου. Πάντα με γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών μας θα πορευόμαστε για έναν καλύτερο Δήμο, όπως μας αξίζει».