Π.Ε. Μεσσηνίας: Ολοκληρώνεται σήμερα η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ

Π.Ε. Μεσσηνίας: Ολοκληρώνεται σήμερα η διανομή  προϊόντων ΤΕΒΑ

Μέχρι στιγμής έχουν εξυπηρετηθεί 4.614 οικογένειες σε σύνολο 6.591

Ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων για το έτος 2021, του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής – ΤΕΒΑ/FEAD 2014-2020, στους ωφελούμενους που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η διανομή στους ωφελούμενους των Δήμων Δυτικής Μάνης, Τριφυλίας, Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος και Οιχαλίας, ενώ για το Δήμο Καλαμάτας σήμερα.

Η δε συμμετοχή των ωφελούμενων ήταν αρκετά υψηλή, ιδιαίτερα στους υπόλοιπους Δήμους, εκτός της Καλαμάτας που δεν έχει ολοκληρωθεί η διανομή, όπου το ποσοστό ανέρχεται άνω του 85%. Μέχρι στιγμής έχουν εξυπηρετηθεί 4.614 οικογένειες σε σύνολο 6.591.

Να σημειωθεί πως η διανομή αφορά 32 διαφορετικά είδη προϊόντων (αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, φρούτα, κρέατα, τυριά, παιδικά είδη, χαρτικά, απορρυπαντικά, γραφική ύλη, είδη για άστεγους κ.α.) και εκτιμάται ότι το κόστος της ανέρχεται σε 700.000 ευρώ.

Σήμερα Παρασκευή (και ώρες 9.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.) καλούνται όσοι ωφελούμενοι δεν έχουν παραλάβει για οποιονδήποτε λόγο τα προϊόντα, να προσέλθουν στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας, με την ταυτότητά τους και το ΑΜΚΑ, ή εξουσιοδότηση σε περίπτωση μη αυτοπρόσωπης παρουσίας.

Χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, παρευρέθη στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, συνοδευόμενος από τη διευθύντρια Υγείας κα Σπέντζουρα. Εκεί παρακολούθησε τη διαδικασία διανομής προς τους ωφελουμένους, που υλοποιείται σύμφωνα με το σχεδιασμό της Διεύθυνσης Υγείας της ΠΕ Μεσσηνίας.

Σε δηλώσεις του τόνισε τη σπουδαιότητα του προγράμματος και τη συνδρομή του σε μια δύσκολη χρονική περίοδο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των δικαιούχων, οι οποίοι μέχρι στιγμής είναι άνω των 10.000 ατόμων, ενώ κάλεσε όσους δεν έχουν εξυπηρετηθεί, να προσέλθουν σήμερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Επιπλέον, ευχαρίστησε τους δημάρχους του νομού για την άριστη συνεργασία, τη διευθύντρια και τα στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας, τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού για τη συνδρομή τους και τον αρμόδιο θεματικό αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, που έχει το γενικό συντονισμό του προγράμματος ΤΕΒΑ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.