Πάμισος: Λευκή ισοπαλία κόντρα στον Παλληξουριακό

Πάμισος: Λευκή ισοπαλία κόντρα στον Παλληξουριακό

Άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στο Μελιγαλά…

Δύο πολύτιμους βαθμούς στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει για παραμονή στη Γ΄ Εθνική κατηγορία έχασε ο Πάμισος Μεσσήνης την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά. Οι «πράσινοι» της Μεσσήνης, που χρησιμοποιούν ως έδρα το γήπεδο Μελιγαλά λόγω έργων στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, περιορίστηκαν σε λευκή εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στον Παλληξουριακό, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.

Ένα δίκαιο αποτέλεσμα σύμφωνα με τη συνολική απόδοση των δύο ομάδων.

Ήταν ένα ματς ισορροπημένο, με λίγες καλές φάσεις μπροστά στις 2 εστίες.

Ο Πάμισος Μεσσήνης ήταν νωθρός και δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία της ομάδας της Κεφαλλονιάς.

Από την άλλη πλευρά ο Παλληξουριακός ήταν μαχητικός και με καλή αμυντική διάταξη κατάφερε ν’ αποσπάσει χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες το «Χ».

Σίγουρα ο Πάμισος Μεσσήνης που παρουσιάζεται πολύ καλός στο αμυντικό κομμάτι (δεν έχει δεχθεί γκολ στα 3 ματς μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής), πρέπει ν’ αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα για να πετύχει το στόχο της παραμονής.

Δεν πρέπει δε να ξεχνάμε ότι θα διεξαχθεί μόνο ένας γύρος και τα εντός έδρας ματς που απομένουν είναι λίγα.

Οι καλύτερες φάσεις

16΄ο Βασίλης Θώδης ωραία μπαλιά στον Διονύση Παπαδόπουλο που πλάσαρε, ο Αρτούρ Τσαούσι απέκρουσε.

29΄ ο Γιώργος Πολυδωράτος σέντρα ο Βασίλης Δαλκαφούκης, πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ηλίας Αντωνάτος νέα κεφαλιά άουτ.

42΄ο Γιώργος Βέλλης κόρνερ, ο Γιάννης Μωράκης κοντινή κεφαλιά άουτ.

65΄ο Σταύρος Μπούνας ωραία μπαλιά στον προωθημένο Γιώργο Βέλλη, που έκανε σέντρα – σουτ και η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι. Βέβαια ήλεγχε τη φάση ο «πορτιέρο» του Παλληξουριακού, Αρτούρ Τσαούσι.

80΄ ο Ιγκνάτ Ντανγκέλου έκανε την επαναφορά ο νεοεισελθών Παναγιώτης Ρουμελιώτης, έβαλε την κόντρα, η μπάλα μόλις άουτ.

Όπως προαναφέραμε λίγες ευκαιρίες  σ’ ένα μέτριο ματς.

Χωρίς προβλήματα ήταν η διαιτησία του Δημητρίου Βαρτσάκου από την ΕΠΣ Λακωνίας που είχε βοηθούς τους Ρουσλάν Ισακωβίδη και Αναστάσιο Αντωνόπουλο από την ίδια Ένωση.

Κίτρινη κάρτα είδαν οι Βέλλης (Πάμισος Μεσσήνης), Νεστερένκο (Παλληξουριακός), καθώς επίσης ο προπονητής του Παλληξουριακού Ηλίας Ζερβός.

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Γιώργος Καλόμαλος, Γιώργος Κατσούλης, Πάρης Καλλιντέρης): Κόκκαλης, Αριστομενόπουλος, Βέλλης, Κατσιβαρδέας, Μπούνας, Ακριστινέι (85΄ Παπαγιαννόπουλος), Θώδης (72΄ Ρουμελιώτης), Μωράκης (72΄ Φιλόπουλος), Σαραντόπουλος (85΄ Μπορχάν), Παπαδόπουλος, Χαραλαμπόπουλος (46΄ Κάνιστρας).

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ (Ηλίας Ζερβός): Τσαούσι, Πολυδωράτος, Νεστερένκο, Λούλουδας, Λυκούδης (85΄ Βαλέντης), Κουκουβίνος, Ηλ. Αντωνάτος (59΄ Ευστρατιάδης), Δαλκαφούκης (67΄ Πολλάκης), Καράι, Ντανγκέλου, Χατζιάι (59΄ Βιτωράκος).

  • Παρατηρητής αγώνα ήταν ο β΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, παρατηρητής διαιτησίας το μέλος της ΕΔ της ΕΠΣΜ Δημήτρης Νίκας, ενώ γιατρός ο Ηλίας Γιαννέλος.
  • Στο Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά τηρήθηκε ξανά αυστηρά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο και στην κεντρική είσοδο, τον δε σχετικό έλεγχο είχε αναλάβει ο Γιάννης Δημητρακόπουλος.
  • Στην κερκίδα μεταξύ άλλων διακρίναμε τους αντιδημάρχους Μεσσήνης Κώστα Ρούτση, Χαράλαμπο (Μπάμπη) Μακρή, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μεσσήνης και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Παμίσου Μεσσήνης Νίκο Ρούτση, τον α΄ αντιπρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας Άγγελο Γεωργόπουλο, τους προέδρους του Εθνικού  Μελιγαλά και Ηρακλή Καλαμάτας Ηλία Μουρούσια και  Παναγιώτη Κομπότη αντίστοιχα, τον πρόεδρο του Παμίσου Μεσσήνης Γιώργο Βλαχάκη και άλλα μέλη του Δ.Σ. των «πρασίνων» της Μεσσήνης.
  • Τον αγώνα παρακολούθησε με ξεχωριστό ενδιαφέρον και ο σπουδαίος Μεσσήνιος προπονητής (με σημαντικό έργο σε εθνικές ομάδες που πέρασε και από τον πάγκο του Παμίσου Μεσσήνης) και νυν σκάουτερ του Ολυμπιακού Πειραιώς Βασίλης Γεωργόπουλος. Επίσης διακρίναμε στο γήπεδο τον προπονητή του ΑΟ Διαβολιτσίου Κώστα Παλαμάρα και τα διοικητικά στελέχη της ομάδας του Διαβολιτσίου Ευθύμιο (Θύμιο) Ξηρόκωστας και Βασίλη Χαρίτση.

Δηλώσεις

Γιώργος Καλόμαλος: «Δεν απειλήσαμε…»

Μετά το τέλος του κυριακάτικου αγώνα έκαναν δηλώσεις σε Μέσα Ενημέρωσης οι προπονητές αλλά και ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Γιώργος Καλόμαλος (προπονητής Παμίσου Μεσσήνης): «Ήταν ένα ακόμη σημαντικό ματς αυτό κόντρα στον Παλληξουριακό. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που έπαιξε ένα από τα τελευταία της χαρτιά στη «μάχη» της παραμονής στην κατηγορία. Εμείς θέλαμε μόνο νίκη για να κάνουμε σημαντικό βήμα, ώστε να πλησιάσουμε προς το στόχο μας. Στον δημιουργικό τομέα είχαμε πρόβλημα. Δεν απειλήσαμε την αντίπαλη ομάδα. Σε αντίθεση με τον αμυντικό που πήγαμε πολύ καλά. Έχουμε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που δεν είναι έτοιμοι ακόμη ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Γ΄ Εθνικής. Πρέπει εδώ να επισημάνω ότι κάθε ομάδα πρέπει να ξέρει να παίζει σφιχτή άμυνα και να είναι αποτελεσματική στην επίθεση».

Ηλίας Ζερβός (προπονητής Παλληξουριακού)

«Δίκαιο το αποτέλεσμα»

«Έγινε ένας αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες που πρόσεχαν την άμυνά τους. Θεωρώ δίκαιο το αποτέλεσμα καθώς έγιναν λίγες φάσεις. Όλες οι ομάδες έχουν την πίεση του αποτελέσματος. Εμείς συνεχίζουμε τη δύσκολη προσπάθειά μας και θα δούμε τι θα πετύχουμε στο τέλος του πρωταθλήματος. Ξεκινήσαμε μετ’ εμποδίων της προετοιμασίας μας για την επανεκκίνηση της Γ΄ Εθνικής. Κάναμε μόλις 3 εβδομάδες προετοιμασία ενώ έχουμε αρκετά καινούρια πρόσωπα στο ρόστερ. Σιγά σιγά θα «δέσουμε» και θα παρουσιαστούμε πιο δυνατοί. Για εμάς είναι πολύ κρίσιμο το επόμενο εντός έδρας ματς με την Αχαϊκή στην έδρα μας».

Θεόδωρος Κατσιβαρδέας (αμυντικός Παμίσου Μεσσήνης): «Δεν μας βγήκε το αποτέλεσμα στον εντός έδρας αγώνα με τον Παλληξουριακό. Δεν βρήκαμε την τελική πάσα για να πετύχουμε ένα γκολ που πιθανότατα θα μας έδινε τη νίκη. Πήραμε ένα βαθμό και πλέον κοιτάζουμε το επόμενο ματς που είναι με τον Παναιγιάλειο ξανά στην έδρα μας. Εκεί θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το «τρίποντο» που θα μας φέρει πιο κοντά στο στόχο μας. Εγώ όπου και αν αγωνίζομαι προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου».

Γιώργος Λούλουδας (αρχηγός Παλληξουριακού): «Το τελικό αποτέλεσμα το κρίνω δίκαιο σ’ αυτό το σημαντικό παιχνίδι μεταξύ Παμίσου Μεσσήνης και Παλληξουριακού. Έγιναν λίγες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Εμείς γνωρίζαμε πως θα έχουμε δύσκολο έργο καθώς αντιμετωπίζαμε μια δυνατή ομάδα, τον Πάμισο, που προερχόταν από σπουδαία νίκη κόντρα στον Ναυπακτιακό Αστέρα. Πήραμε τελικά έναν πολύτιμο βαθμό, μετά από δύο άτυχα αποτελέσματα στην έδρα μας και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι τέλος για την παραμονή στην κατηγορία».

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
9ος ΟΜΙΛΟΣ
Αποτελέσματα
(7η αγωνιστική)

Παναιγιάλειος – Εθνικός Σκουλικάδου 0-1

Πάμισος Μεσ. – Ληξούρι 0-0

ΑΟ Τσιλιβή – Γστούνη 2-2

Αχαϊκή – Θύελλα Πατρών 1-0

Βάρδα – Ζάκυνθος 1-1

Βραχνέικα – Ναυπακτιακός Αστέρας 0-2

Ρεπό: ΑΟ Διαβολιτσίου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγώνες)

1. Ζάκυνθος  11-6              13

2. Ναυπακτιακός Αστέρας 11-5              11

-. Αίαντας Γαστούνης 11-6       11

-. Παναιγιάλειος  8-7 11

5. ΠΑΟ Βάρδας 6-6   10

6. Πάμισος Μεσσήνης 4-3 9

-. Εθνικός Σκουλικάδου    7-7 9

-. Αχαϊκή 3-3      9

9. ΑΟ Διαβολιτσίου 5-5    6

10. Θύελλα Πατρών 4-8    5

11. Διαγόρας Βραχνέικων  7-8 4

-. Παλληξουριακός     3-7 4

13. ΑΟ Τσιλιβή    3-12      2

* Ρεπό έχουν κάνει ο Ναυπακτιακός Αστέρας, ο Εθνικός Σκουλικάδου, ο Παλληξουριακός, ο Πάμισος Μεσσήνης, η Αχαϊκή, ο Διαγόρας Βραχνέικων και ο ΑΟ Διαβολιτσίου.

– Εκκρεμούν τα ματς Αίαντα Γαστούνης – ΑΟ Διαβολιτσίου, Εθνικού Σκουλικάδου – Διαγόρα Βραχνέικων και ΑΟ Διαβολιτσίου – Εθνικού Σκουλικάδου.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 9 Μαΐου)
Πάμισος Μεσσήνης – Παναιγιάλειος

Ναυπακτιακός Αστέρας – ΑΟ Διαβολιτσίου

Εθνικός Σκουλικάδου – ΑΟ Τσιλιβή

Παλληξουριακός – Αχαϊκή

Αίαντας Γαστούνης – ΠΑΟ Βάρδας

Θύελλα Πατρών – Διαγόρας Βραχνέικων

AO ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
Αύριο στη Γαστούνη
Ρεπό είχε ο ΑΟ Διαβολιτσίου την 7η αγωνιστική του 9ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Η προσοχή όλων στο στρατόπεδο της ομάδας του Διαβολιτσίου έχει επικεντρωθεί στο εξ αναβολής ματς της Τετάρτης κόντρα στον Αίαντα Γαστούνης εκτός έδρας.

Πρόκειται για μία κρίσιμη συνάντηση  και οι «νερατζούρι» του Διαβολιτσίου θα προσπαθήσουν ν’ αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία. Ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.

Τέλος, με την ευκαιρία του κυριακάτικου ρεπό, ο προπονητής του ΑΟ Διαβολιτσίου  Κώστας Παλαμάρας βρέθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά και παρακολούθησε τον αγώνα Παμίσου Μεσσήνης – Παλληξουριακού. Είναι δύο ομάδες που θ’ αντιμετωπίσει τις επόμενες αγωνιστικές ο ΑΟ Διαβολιτσίου.