Παπαφλέσσα: Χωρίς πεζοδρόμια ο δρόμος που συνδέει τον περιμετρικό με το κέντρο της Καλαμάτας

Παπαφλέσσα: Χωρίς πεζοδρόμια ο δρόμος που συνδέει τον περιμετρικό με το κέντρο της Καλαμάτας

Όταν ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της οδού Β. Γεωργίου (που πάνω από την οδό Λακωνικής μετονομάζεται σε οδό Παπαφλέσσα), είχαμε χαρές και πανηγύρια. Μάλιστα, τα εγκαίνια της οδού στις 30 Αυγούστου 2009 (στην αρχή μέχρι το Πράσινο Πάρκο) είχε κάνει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τότε υπουργός, Προκόπης Παυλόπουλος.

Είναι γεγονός ότι πρόκειται για ένα σημαντικό δρόμο, καθώς ενώνει τον περιμετρικό με το κέντρο της Καλαμάτας, ενώ καθημερινά τον διασχίζουν εκατοντάδες οχήματα, όπως και πεζοί, κυρίως κάτοικοι της περιοχής (ως γνωστόν, η Καλαμάτα έχει οικοδομηθεί κατά πολύ και σε εκείνη την περιοχή).

Το πρόβλημα, λοιπόν, στο οποίο θα εστιάσουμε και για το οποίο άμεσα πρέπει να γίνει παρέμβαση, αφορά στα πεζοδρόμια της Παπαφλέσσα. Αν κάποιος βρεθεί στον εν λόγω δρόμο, θα αναγκαστεί είτε να περπατήσει στο οδόστρωμα είτε να περάσει μέσα από χώματα, χαλίκια και χορτάρια (τουλάχιστον αυτά πρόσφατα κόπηκαν). Κι αυτό, γιατί τα σημεία στα οποία το πεζοδρόμιο έχει ολοκληρωθεί είναι ελάχιστα, κυρίως μπροστά σε νέα σπίτια ή καταστήματα, που όταν οι ιδιοκτήτες τους τα έφτιαξαν, έφτιαξαν και τα πεζοδρόμια.

Μέσα από φωτογραφίες και τις λεζάντες τους θα επιδιώξουμε να σας μεταφέρουμε την κατάσταση που επικρατεί, ελπίζοντας η Δημοτική Αρχή άμεσα να την αλλάξει:

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση