Πέντε νέα κρούσματα στη Μεσσηνία – Κατέληξε 82χρονη στη ΜΕΘ «Covid» του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Πέντε νέα κρούσματα στη Μεσσηνία – Κατέληξε 82χρονη στη ΜΕΘ «Covid» του Νοσοκομείου Καλαμάτας

560 “Rapid Test” χθες στη Μεσσηνία – “Ανοιχτά” σήμερα τα “σπιτάκια” του ΕΟΔΥ στην πλατεία Καλαμάτας 

Πέντε ήταν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα, για ακόμα μια μέρα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ με τη συνεργασία της ΤΟΜΥ συνέχισαν τους μαζικούς ελέγχους με τεστ ταχείας ανιχνεύσεως. Συνολικά έγιναν 560 τεστ σε όλο το νομό και 202 εξ αυτών στην πλατεία της Μεσσήνης. Σήμερα θα λειτουργήσουν ξανά τα «σπιτάκια» μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας για “rapid test” απ’ τις 9.00 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας καταγράφηκε ακόμα ένας θάνατος από την πανδημία. Μια 82χρονη, που είχε διακομιστεί πριν από περίπου μια εβδομάδα από την Αρκαδία, κατέληξε χθες στη ΜΕΘ “Covid” του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στη ΜΕΘ παραμένουν τρεις ασθενείς διασωληνωμένοι, ενώ είκοσι νοσηλεύονται στην κλινική “covid”. Χθες δόθηκαν τρία εξιτήρια, ενώ έγιναν και τρεις νέες εισαγωγές.

Στη γενική επιδημιολογική εικόνα της χώρας προκαλεί μεγάλη ανησυχία ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων ανέβηκε περαιτέρω, καθώς 790 ασθενείς νοσηλεύονται πλέον διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες ήταν 2.747, ενώ ακόμα 78 ασθενείς κατέληξαν από τις επιπλοκές του ιού, με το συνολικό αριθμό από την αρχή της πανδημίας να αγγίζει πλέον τους 9.000 νεκρούς στη χώρα.

Εμβολιάστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας

Στο «πεδίο» των εμβολιασμών συνεχίζονται κανονικά σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στη Μεσσηνία. Χθες ήρθε και η σειρά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 70-74 και έκανε την 1η δόση του εμβολίου με το σκεύασμα της “Pfizer”. Όπως σημειώνεται σε δ.τ. του νοσοκομείου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου και να δει από κοντά τη διαδικασία που ακολουθείται. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του και τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού ως το μοναδικό όπλο για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Επίσης συνομιλώντας με τη διοικήτρια του νοσοκομείου, Ελένη Αλειφέρη, αναγνώρισε την προσφορά του Νοσοκομείου Καλαμάτας ως νοσοκομείου αναφοράς και συνεχάρη τον κ. Γραμματικόπουλο Νικόλαο, διευθυντή Πνευμονολογίας και υπεύθυνο της Κλινικής COVID για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει.

Στη Μεσσηνία ο αριθμός των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί με μια τουλάχιστον δόση έφτασε τους 16.675, ενώ εξ αυτών 8.276 έχουν ολοκληρώσει και τις δύο.