“Rapid test” σήμερα και αύριο στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

“Rapid test” σήμερα και αύριο στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Δέκα νέα κρούσματα στη Μεσσηνία

Δέκα ήταν οι επιβεβαιωμένες νέες μολύνσεις κορωνοϊού στη Μεσσηνία κατά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Η «σταθερότητα» που παρουσιάζει ο νομός στα κρούσματα μας υπενθυμίζει ότι απέχουμε ακόμα αρκετά μέχρι να «ξεμπλέξουμε» από την πανδημία, αλλά και ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, που είναι φυσιολογικό να επικρατεί μια χαλάρωση στους πολίτες…

Παράλληλα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο νομό συνεχίζουν τους εκτεταμένους ελέγχους για τη διασπορά του ιού με τεστ ταχείας ανιχνεύσεως. Μόνο χθες στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκαν περίπου 800, στη μεγάλη τους πλειοψηφία με αρνητικά αποτελέσματα.

Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή θα διεξαχθούν “rapid test” από τις 9.30 το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι, στα «σπιτάκια» απέναντι απ’ το Πνευματικό Κέντρο στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Υπενθυμίζουμε ότι αύριο Κυριακή των Βαΐων θα είναι ανοικτά και τα εμπορικά καταστήματα.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, την ίδια στιγμή, η κατάσταση παραμένει επίσης σταθερή. Η μεγάλη αποκλιμάκωση που παρατηρήθηκε στις νοσηλείες τις προηγούμενες μέρες δε συνεχίστηκε χθες, καθώς υπήρξαν δύο νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και ένα εξιτήριο. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 11 ασθενείς στην κλινική “Covid19”, ενώ δύο παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στη χώρα χθες ανακοινώθηκαν 2.754 νέα κρούσματα, ενώ 76 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του νέου ιού. Οι ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας παραμένουν ασφυκτικά γεμάτες, με 819 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στο εμβολιαστικό πεδίο, σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 50-54, ενώ μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει και για περίπου 1,6 εκ. πολίτες που ανήκουν στις ηλικίες 30-49.

Στη Μεσσηνία, τέλος, μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού 777 εμβολιασμοί, ενώ συνολικά με τουλάχιστον 1 δόση έχουν εμβολιαστεί 24.107 πολίτες (εξ αυτών οι 9.265 και με τις δύο δόσεις).