Τόνοι δεμάτων «εξάγονται» τις μέρες αυτές από τη Μεσσηνία

Τόνοι δεμάτων «εξάγονται»  τις μέρες αυτές από τη Μεσσηνία

Μιας και για δεύτερη χρονιά φέτος το Πάσχα δε μοιάζει σχεδόν σε τίποτα με ό,τι έχουμε συνηθίσει, ενώ οι περισσότεροι είναι για άλλη μια χρονιά αναγκασμένοι να γιορτάσουν μακριά από το χωριό και τους ανθρώπους τους, έχουν ξεκινήσει μέρες τώρα οι αποστολές και οι μεταφορές δεμάτων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο.

Τόσο στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας όσο και στη μεταφορική εταιρεία Σπουργίτη ο όγκος των αποστολών έχει αυξηθεί κατακόρυφα και όλοι θέλουν να στείλουν κάτι στους δικούς τους ανθρώπους.

ΚΤΕΛ: Σύντομα και πόρτα πόρτα
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας Γιάννης Κάντζας, και φέτος τα δρομολόγια από και προς την Αθήνα από τη Μεσσηνία είναι κατά μέσο όρο 7 την ημέρα και με πληρότητα μέχρι 65%, όπως ορίζουν οι απαγορεύσεις. Βέβαια, σε κανονική περίοδο τη Μ. Πέμπτη το ΚΤΕΛ εκτελούσε 30 – 35 τέτοια δρομολόγια και, φυσικά, με 100% πληρότητα.

Οι απαγορεύσεις, όπως είναι αναμενόμενο, έφεραν αύξηση στην αποστολή δεμάτων και όπως υπογράμμισε ο κ. Κάντζας, ο κόσμος όλα τα χρόνια εμπιστεύεται το ΚΤΕΛ.

Τρόφιμα και δώρα για τα βαφτιστήρια, κυριαρχούν στα δέματα, ενώ από σήμερα θα ξεκινήσει και η αποστολή των αμνοεριφίων.

Ο κ. Κάντζας σημείωσε ότι με ανυπομονησία προετοιμάζονται για το κανονικό άνοιγμα και γι’ αυτό αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες τους. Ήδη έχει ξεκινήσει η ανανέωση του στόλου, με 6 νέα λεωφορεία να έχουν παραληφθεί από την αρχή του έτους, ενώ τις επόμενες μέρες έρχονται άλλα 10.

Επίσης, αν όχι από την επόμενη, αλλά από τη μεθεπόμενη εβδομάδα το ΚΤΕΛ θα μπορεί να παραλαμβάνει, αλλά και να κάνει παραδόσεις των δεμάτων στο χώρο των πελατών, κι αυτό θα εξυπηρετήσει σημαντικά τους επαγγελματίες. «Όλο το διάστημα προσπαθούμε να είμαστε κοντά στον κόσμο και προετοιμαζόμαστε για το “άνοιγμα”. Οι οικονομικές αντοχές πλέον δεν είναι πολλές. Το καλοκαίρι θα υπάρξει μια ανοδική πορεία, αλλά η πανδημία μέχρι σήμερα δε μας έχει επιτρέψει ούτε να προβλέψουμε ούτε να στοχεύσουμε μακριά. Μας φοβίζει ο Οκτώβριος, μην έχουμε πάλι τα ίδια», κατέληξε ο κ. Κάντζας.

Μεταφορές Σπουργίτη
Στις μεταφορές δεμάτων εντός της Ελλάδας υπάρχει σημαντική αύξηση και κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, οπότε και πάλι δεν επιτρέπονταν οι μετακινήσεις λόγω πανδημίας. Φέτος, όμως, αυτές τις μέρες, όπως σημείωσε η κα Κατερίνα Σπουργίτη από τη μεταφορική εταιρεία Σπουργίτης, η κίνηση είναι ακόμα πιο αυξημένη λόγω και του ανοίγματος της αγοράς και της εστίασης.

Σταθερή είναι η κίνηση και οι μεταφορές προς Καναδά, Αυστραλία και Αμερική και, φυσικά, υπάρχει αύξηση στις αποστολές σε ευρωπαϊκές χώρες. «Υπάρχει γενικά αύξηση και οδικά και αεροπορικά λόγω και της νέας μας  υπηρεσίας “εξπρές”, που σε λίγες ώρες στέλνουμε στην Ευρώπη και σε λίγες μέρες στον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι, μπορούν οι πελάτες μας να στέλνουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης γρήγορα και με ασφάλεια. Μπορεί κάποιος να στείλει από ένα γράμμα μέχρι ολόκληρη τη μετακόμιση που κάνει», συμπλήρωσε η κα Σπουργίτη.

Το ελαιόλαδο αποτελεί σταθερή αξία σε όλες τις μεταφορές και είναι πρώτο στις αποστολές. Ακολουθούν τα υπόλοιπα μεσσηνιακά προϊόντα και o ρουχισμός.

Της Βίκυς Βετουλάκη