Τρία νέα κρούσματα και μείωση των εισαγωγών στην κλινική “Covid19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Τρία νέα κρούσματα και μείωση των εισαγωγών στην κλινική “Covid19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 55-59 

Μόλις τρία ήταν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν χθες στη Μεσσηνία από τον ΕΟΔΥ. Την ίδια στιγμή η συνολική εικόνα της χώρας παραμένει στο «κόκκινο», ενώ ιδιαίτερα τα αστικά κέντρα να «φλέγονται» από νέα κρούσματα. Συνολικά ανακοινώθηκαν 3.789 νέες μολύνσεις καθώς και 87 ακόμα θάνατοι, με την Ελλάδα σύντομα να φθάνει τους 10.000 θανάτους από την αρχή της πανδημίας. Πολύ υψηλά παραμένει και ο αριθμός των διασωληνωμένων, με 847 ασθενείς να παραμένουν στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας. Η κατάσταση αυτή απομακρύνει για τα καλά τα «σενάρια» για Πάσχα στο «χωριό» και όλα δείχνουν ότι ούτε τη Μ. Εβδομάδα πρόκειται να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Στη Μεσσηνία, τα λίγα νέα κρούσματα έχουν ως συνέπεια και τη μείωση των εισαγωγών ασθενών στο νοσοκομείο. Ωστόσο, οι 17 ασθενείς που παραμένουν στην κλινική «Covid19» και οι δύο διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ “Covid” αποδεικνύουν ότι απέχουμε αρκετά ακόμα μέχρι την εξομάλυνση της κατάστασης και στην περιοχή μας, με τον εφησυχασμό να αποτελεί εχθρό.

Επίσης, η διοίκηση του νοσοκομείου έκανε γνωστό χθες ότι απο τη M. Δευτέρα 26/4/2021, στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου, θα εισέρχονται μόνο όσοι προσκομίζουν αρνητική απάντηση rapid test του ιού SARS Cov2, άλλως θα ακυρώνεται το ραντεβού.

Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ανήμπορων ασθενών η διενέργεια του rapid test θα γίνεται με ευθύνη του νοσοκομείου.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν σε καθημερινή βάση τους μαζικούς ελέγχους απ’ άκρη σε άκρη στο νομό, πραγματοποιώντας χθες περίπου 580 “rapid test”. Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι απ’ την αρχή του Μαρτίου μέχρι και σήμερα έχουν γίνει  περισσότερα από 18.000 τεστ ταχείας ανιχνεύσεων μόνο απ’ τον ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία, χωρίς να υπολογίζονται όσα πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά μικροβιολογικά κέντρα.

Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 55-59

Σήμερα Τετάρτη 21 Απριλίου, στο «χορό» των εμβολιασμών μπαίνει και ηλικιακή ομάδα των 55-59, με την πλατφόρμα να ανοίγει και γι’ αυτούς. Το Σάββατο θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 50-55. Τέλος, στη Μεσσηνία οι συνολικοί εμβολιασμοί πολιτών με τουλάχιστον δόση έφτασαν τους 22.059 με 9.089 εξ αυτών να έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις.