Ανάγκη για μαζικά rapid test στο Κοπανάκι

Ανάγκη για μαζικά rapid test στο Κοπανάκι

Στο Κοπανάκι, το χωριό μου, διαπιστώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Μεταξύ αυτών και δημοτικού υπαλλήλου. Ένα κρούσμα ήδη νοσηλεύεται στην Καλαμάτα.

Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Τοπικής μας Κοινότητας, το διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ στο νομό μας, το διοικητή του Α/Τ Κυπαρισσίας, ενώ δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω με το Δήμο.

Ο ΕΟΔΥ με πληροφόρησε πως μέχρι την Τρίτη του Πάσχα δεν μπορεί να έρθει κλιμάκιο ελέγχου στο Κοπανάκι καθώς τα τρία κλιμάκια που διαθέτει θα βρίσκονται, σήμερα Παρασκευή, σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Πύλο.

Η λύση που προτάθηκε είναι να κατευθυνθούν ύποπτα περιστατικά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ή στο Κ.Υ. Μελιγαλά για rapid test.

Η λύση αυτή δεν είναι αρκετή, δεν είναι λειτουργική.

Ποιος θα κατευθύνει και ποιoς τέτοιες μέρες που είναι θα μετακινηθεί;

Το Κοπανάκι είναι κεφαλοχώρι στο οποίο αναφέρεται ένα πλήθος χωριών και στο οποίο γίνεται μεγάλο παραδοσιακό παζάρι.

Για την ασφάλεια επαγγελματιών, κατοίκων και επισκεπτών επιβάλλεται, κατά τη γνώμη μας, να διενεργηθεί άμεσα ένα πλήθος rapid test στο Κοπανάκι.

Τα test πρέπει να προμηθεύσει ο Δήμος Τριφυλίας και να διενεργηθούν από νοσηλευτικό προσωπικό που θα διαθέσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, το οποίο μπορούν να βοηθήσουν και υπάλληλοι του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

Η χώρα μας θρηνεί καθημερινά δεκάδες θύματα του κορωνοϊού.

Ολιγωρία και αδράνεια δε συγχωρούνται!

Σήμερα Παρασκευή μαζικά test στο Κοπανάκι.

Καλή Ανάσταση!

Του Δημήτρη Α. Δριμή