Αστέρας Βλαχιώτη – Καλαμάτα: Ζωντανή μετάδοση του αγώνα

Αστέρας Βλαχιώτη – Καλαμάτα: Ζωντανή μετάδοση του αγώνα

Το “Θάρρος” σε συνεργασία με τον Focus 99.6 σας μεταδίδει την εξέλιξη του αγώνα.
Περιγραφή: Γιάννης Μπούρας, Σχολιασμός: Γιώργος Μαρκόπουλος, Συντονισμός: Γιώργος Δρούγας.

Ακούστε τον αγώνα εδώ


Όταν είσαι 1ος και παίζεις με τον τελευταίο έχεις θεωρητικά μια εύκολη αποστολή, αλλά τίποτα δεν απέχει πιο πολύ από την αλήθεια για το σημερινό αγώνα της Καλαμάτας με τον Αστέρα Βλαχιώτη που θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. στο γήπεδο της Σκάλας.

Στο πρωτάθλημα της Football League εύκολα παιχνίδια δεν υπάρχουν και η κυριακάτικη αναμέτρηση είναι ένας από τους πέντε «τελικούς» που έχει να δώσει η τοπική μας ομάδα για την επίτευξη του στόχου της, τη διατήρησή της στην κορυφή του Νοτίου Ομίλου.

Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου θα χρειαστεί να αποδείξουν την ανωτερότητά τους στον αγωνιστικό χώρο, συνεχίζοντας τις σταθερά καλές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων, με αποκορύφωμα την κατίσχυση στο ντέρμπι κορυφής με τη Ρόδο.

Πλέον βέβαια οι Ροδίτες καλούνται να γίνουν …σύμμαχοι, κόβοντας το δρόμο στον πιο άμεσο ανταγωνιστή της Μαύρης Θύελλας, την Καλλιθέα, σε ένα παιχνίδι που θα διεξάγεται παράλληλα στο Νησί των Ιπποτών.

Αστέρας Βλαχιώτη – Καλαμάτα
Η Καλαμάτα, που παραμένει στην κορυφή του Νοτίου ομίλου της Football League, θα διασχίσει το μεσαίο πόδι της Πελοποννήσου για να υπερασπιστεί τη θέση της στη Σκάλα της Λακωνίας, με αντίπαλο τον τελευταίο της βαθμολογίας, Αστέρα Βλαχιώτη.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου είναι ένα βαθμό πάνω από την Καλλιθέα, αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο, οπότε η απώλεια μπορεί να είναι καθοριστική.
Η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος λοιπόν, αναζητά γκολ σε μια έδρα, που δεν είναι ευκολοκατάβλητη.

Μπορεί ο Αστέρας Βλαχιώτη να μην έχει νίκη στα 10 τελευταία παιχνίδια του, ωστόσο μόνο μια ομάδα πέρασε με νίκη από τη Λακωνία, η Καλλιθέα.

Στον πρώτο γύρο η Καλαμάτα επικράτησε με 2-0 (36′ σουτ Αναστασόπουλος, 86′ σουτ Κέρι).

Ρόδος – Καλλιθέα
Το ντέρμπι της ημέρας όμως γίνεται στη Ρόδο. Μετά την ήττα της στην Καλαμάτα η νησιώτικη ομάδα θέλει τη νίκη για να πλησιάσει και πάλι την κορυφή. Η Ρόδος ξεκίνησε με τρεις ισοπαλίες στην έδρα της και νίκησε στα δύο τελευταία, κρατώντας το αήττητο στην έδρα της, που εκτείνεται σε τρεις σεζόν!

Ο αντίπαλος αυτή τη φορά είναι η Καλλιθέα, που έχει να ταξιδέψει από τις 29 Απριλίου, αφού τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τα έδωσε στην έδρα της και τα κέρδισε. Στην αμέσως προηγούμενη έξοδό της η Καλλιθέα είχε χάσει από τη Νίκη Βόλου.

Στον πρώτο γύρο οι λίγοι θεατές είδαν ένα συναρπαστικό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και η Ρόδος να παίρνει σπουδαία νίκη με 3-2 (50′ σουτ Καββαδίας, 54′ σουτ Μαρουκάκης – 17′ σουτ Αρναρέλλης, 68′ φάουλ Δελαπόρτας, 71′ σουτ Βουργουντζής). Μάλιστα ο Πίτκας απέκρουσε πέναλτι του Χοτζάλι.

Νότιος Όμιλος
Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής
Σάββατο 29/5, 4 μ.μ.
Σαντορίνη-Νίκη Βόλου

Κυριακή 30/5
4 μ.μ.
Επισκοπή-Αιγάλεω

5 μ.μ.
Αστέρας Βλαχιώτη-Καλαμάτα

Ιάλυσος-Ασπρόπυργος

Ρόδος-Καλλιθέα

Δύο εξ αναβολής παιχνίδια την Τετάρτη
Στο μεταξύ η διοργανώτρια όρισε δύο ακόμη από τα εξ αναβολής παιχνίδια που δεν διεξήχθησαν βάση αρχικού προγράμματος, λόγω κρουσμάτων covid-19 σε ομάδες. Πρόκειται ειδικότερα για τις εξής συναντήσεις:

9η αγωνιστική: 2.6.2021 (17:00) Δημοτικό Στάδιο Ρόδου, ΡΟΔΟΣ – ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

11η αγωνιστική: 2.6.2021 (17:00) Δ.Α.Κ. Νάξου, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ.