«Χαλάρωσε» η κλινική “Covid 19”, διασωληνώθηκε ασθενής στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας

«Χαλάρωσε» η κλινική “Covid 19”, διασωληνώθηκε ασθενής στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Τρία ήταν τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Μεσσηνία. Την ίδια στιγμή αρκετά καλύτερη είναι και η κατάσταση που επικρατεί στην κλινική “covid19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς χθες δόθηκαν 8 εξιτήρια χωρίς καμία νέα εισαγωγή. Ωστόσο, επιδεινώθηκε η κατάσταση ενός ασθενούς που νοσηλευόταν στην κλινική “Covid19” και κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά στη ΜΕΘ. Έτσι, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 10 ασθενείς στην κλινική “covid19” και ένας στη ΜΕΘ.

Παράλληλα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο νομό συνέχισαν και χθες τη διενέργεια μαζικών τεστ, διενεργώντας συνολικά 650.

Στη χώρα ανακοινώθηκαν 2.489 νέες μολύνσεις, ενώ ακόμα 70 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από τις επιπλοκές του ιού. Στις ΜΕΘ παραμένουν διασωληνωμένοι 707 ασθενείς.

Στο πεδίο του εμβολιαστικού προγράμματος, στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 1.649 εμβολιασμοί, φτάνοντας έτσι τους 33.590 εμβολιασμούς πολιτών με τουλάχιστον μια δόση, ενώ 17.096 εξ αυτών ολοκλήρωσαν και τις δύο.

“Lockdown” τέλος απ’ την Παρασκευή

Την άρση κι άλλων περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας από αύριο Παρασκευή 14 Μαΐου, οπότε και ανοίγει ο τουρισμός, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση «δια στόματος» του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου,  Άκη Σκέρτσου.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 14 Μαΐου:

-Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται πλέον στις 12.30 τα ξημερώματα

-Καταργούνται τα γραπτά μηνύματα προς το 13033 και το 13032

-Καταργούνται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις

-Καθώς καταργούνται τα sms για τις μετακινήσεις, από την ίδια ημέρα το λιανεμπόριο επιστρέφει στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τ.μ., δηλαδή καταργείται η μέθοδος του click-in-a shop και του click away.

Υπενθύμισε δε, ότι:

-Στις 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

-Στις 21 Μαΐου επαναλειτουργούν οι θερινοί κινηματογράφοι

-Στις 28 Μαΐου ξεκινούν τα ανοικτά πολιτιστικά θεάματα και ακροάματα

Τέλος, τον Ιούνιο ανοίγουν οι εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα (π.χ. σε γάμους και βαφτίσεις), όπως ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος.