Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Μεσσήνη και Αλώνια- Άνοιγαν σπίτια και καταστήματα

Δύο συλλήψεις για κλοπές  σε Μεσσήνη και Αλώνια- Άνοιγαν σπίτια και καταστήματα

Δύο άτομα για κλοπές συνελήφθησαν από αστυνομικούς την Τρίτη σε Μεσσήνη και Αλώνια.

Αμφότερα είχαν διαπράξει κλοπές και απόπειρες, μέσα σε λίγες ώρες, σε σπίτια και καταστήματα.

Στη Μεσσήνη

Η πρώτη περίπτωση καταγράφηκε ξημερώματα της Τρίτης στη Μεσσήνη, όταν ένας 34χρονος επιχείρησε να διαρρήξει κρεοπωλείο. Όμως, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την πράξη του, διότι έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν τον 34χρονο και τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας λοστός κι ένα κατσαβίδι που χρησιμοποιούσε ως διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και 24 ναρκωτικά δισκία. 

Στη συνέχεια, όμως, από την προανάκριση προέκυψε ότι το ίδιο βράδυ ο 34χρονος είχε διαπράξει άλλες δύο κλοπές σε καταστήματα και μία απόπειρα κλοπής στο γραφείο του ΚΤΕΛ Μεσσήνης.

Ειδικότερα, διέρρηξε ένα καφενείο στη Μεσσήνη, από το οποίο αφαίρεσε 51 ευρώ και 4 ξένα νομίσματα, καθώς κι ένα λογιστικό γραφείο, από το οποίο αφαίρεσε άλλα 4 ξένα νομίσματα, μια τραπεζική κάρτα και ένα κινητό τηλέφωνο. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το γραφείο του ΚΤΕΛ και επιχείρησε να το διαρρήξει χωρίς επιτυχία.

Όλα τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες. Προανάκριση για τις υποθέσεις διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.

Κλοπές στα Αλώνια

Το μεσημέρι της Τρίτης στην Ασπροπουλιά συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 24χρονος Ρομά για κλοπές που είχε διαπράξει στο χωριό Αλώνια τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας στα Αλώνια ο 24χρονος διέρρηξε αποθήκη αγροκτήματος και αφαίρεσε συλλεκτικά νομίσματα, χάρτινα και κέρματα του 19ου και 20ού αιώνα χρηματικής αξίας 500 ευρώ, μία τηλεόραση, δύο τενεκέδες με ελαιόλαδο και δύο μπαταρίες αυτοκινήτων. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη. 

Στη συνέχεια προέκυψε από την προανάκριση ότι ο 24χρονος το ίδιο βράδυ στα Αλώνια είχε αποπειραθεί να μπει σε σπίτι, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ διέρρηξε ένα ακόμα σπίτι και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε.

Της Βίκυς Βετουλάκη