Είπε αιχμηρές αλήθειες πάλι ο Βλαχογιαννόπουλος μιλώντας στην ΕΡΑ Καλαμάτας

Είπε αιχμηρές αλήθειες πάλι ο Βλαχογιαννόπουλος μιλώντας στην ΕΡΑ Καλαμάτας

Συνέντευξη στην ΕΡΑ Καλαμάτας και τον καλό συνάδελφο Ηλία Μαραβά παραχώρησε χθες το πρωί ο συμπατριώτης μας πανεπιστημιακός καθηγητής και γιατρός, Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος. Με το γνωστό πια δηκτικό, ειλικρινή, αλλά και πολύ κατανοητό στα επιστημονικά θέματα, λόγο, απέσπασε πολλά θετικά σχόλια και «μπράβο» -επειδή ακριβώς ο κόσμος έχει ανάγκη και δικαίωμα στην αλήθεια-, προσφέροντας πολλά στην προσπάθειά μας να κατανοήσουμε θέματα που σχετίζονται με την πανδημία.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι, όχι χωρίς κάποια επιφύλαξη, διαβλέπει πως ξεπερνάμε το «3ο κύμα» του κορωνοϊού, αλλά και ότι «ο πόλεμος δεν τέλειωσε» αφού αναμένεται και 4ο, καθώς η χώρα μας δεν καταφέρνει να φτάσει στην επίτευξη της «ανοσίας της αγέλης». Μιας και δεν υπάρχει επαρκής πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, αλλά ούτε και φάρμακα, έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στα εμβόλια, πρόσθεσε ακόμη ο κ. Βλαχογιαννόπουλος, ξεκαθαρίζοντας όμως τη θέση του για προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό εμβολιασμό.  

Παρά τις επικίνδυνες παρενέργειες που έχουν παρουσιαστεί σε εμβολιασμούς με το Astra Zeneca κυρίως, και που με βάση την πιο αξιόπιστη σκανδιναβικής προέλευσης έρευνα υπολογίζονται σε 1/26.000 θάνατοι και 1/33 ή 36 χιλιάδες περιστατικά θρομβώσεων, θεωρεί κι αυτά τα εμβόλια απαραίτητα για τη χώρα μας, με σοβαρή όμως επιτήρηση για άμεση ιατρική αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων, αλλά και επαναπροσδιορισμό των ηλικιακών κατηγοριών (θεωρούνται ασφαλέστερα για άτομα από 50 έως 65 ή 70 ετών). 

Γενικότερα ο κ. Βλαχογιαννόπουλος εκτιμά ότι έχουν «κρυφτεί» ηθελημένα ή αθέλητα σοβαρά περιστατικά θρομβώσεων από εμβόλια που έχουν ως φορέα του γονιδίου της πρωτεΐνης-ακίδας τον αδενοϊό (σε αυτά συγκαταλέγεται και το νεότερο Johnson & Johnson), επειδή όμως η έγκρισή τους έγινε εσπευσμένα λόγω της επείγουσας κατάστασης, είναι υποχρέωση των κυβερνήσεων να ολοκληρώσουν κατά κάποιον τρόπο την κλινική μελέτη και συγκεντρώνοντας τα σχετικά στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες για ασφαλέστερα εμβόλια. 

Επίσης, διευκρίνισε με αγανάκτηση προς συναδέλφους του που συνιστούσαν κινητικότητα και αρκετό νερό ως προληπτικό μέτρο, ότι οι συγκεκριμένες θρομβώσεις είναι αποτέλεσμα βιοχημικών αντιδράσεων.

Τέλος, ο συμπατριώτης μας καθηγητής χαρακτήρισε «κατάντια του ιατρικού σώματος» την κυβερνητική απόφαση για το ακαταδίωκτο των επιτροπών που χειρίζονται τα θέματα της πανδημίας, ενώ ειδικά αναφερόμενος στην Επιτροπή Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας, χωρίς να… μασάει τα λόγια του ο κ. Βλαχογιαννόπουλος προέτρεψε τους λοιμωξιολόγους-μέλη της να πάνε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία -ο ίδιος είναι μάχιμος στην πρώτη γραμμή του «Λαϊκού», όπου εδρεύει το Εργαστήριο Παθολογικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών-, τονίζοντας ότι η επιτροπή θα έπρεπε να στελεχώνεται πρωτίστως με Computer Scientists. 

Χ.Ε.