Επικοινωνία του δημάρχου Καλαμάτας με τον γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας για τους Ρομά

Επικοινωνία του δημάρχου Καλαμάτας με τον γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας για τους Ρομά

Η διαβίωση των Ρομά στο επίκεντρο της συζήτησης

Τηλεδιάσκεψη εργασίας με το γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη, είχε προχθές ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, η γενική γραμματέας του Δήμου Μαρία Νταμάτη και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρόνοιας Λευκοθέα Καράμπελα, επί τάπητος τέθηκαν θέματα που αφορούν στην καλύτερη αντιμετώπιση ζητημάτων των Ρομά που διαβιούν στην περιοχή μας.

Συζήτηση έγινε και για την πρόθεση του Δήμου να δημιουργήσει υποκατάστημα Κέντρου Κοινότητας για Ρομά.

Ο γενικός γραμματέας εξέφρασε την ικανοποίησή του για ενέργειες του Δήμου, ενώ σε συνέχεια πρόσκλησης του δημάρχου τις επόμενες ημέρες αναμένεται στην Καλαμάτα, προκειμένου να υπάρξει αναλυτικότερη συζήτηση και να εξεταστούν λύσεις για διάφορα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να καταλάβουν όλοι τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό των αθίγγανων στην Αγία Τριάδα, από τις οποίες προκύπτουν κίνδυνοι, υγείας και άλλοι, όχι μόνο για τους περιοίκους, αλλά και για τους διαμένοντες εκεί.

Επισημαίνεται ότι ο καταυλισμός στην Αγία Τριάδα έχει αναπτυχθεί με κέντρο το οικόπεδο του ΟΑΕΔ, δηλαδή οικόπεδο του υπουργείου Εργασίας. Πρέπει, επιτέλους, να υλοποιηθούν ενέργειες οι οποίες θα βοηθήσουν τους αθίγγανους να φύγουν από αυτή την υποβαθμισμένη κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα.
Α.Π.