Επίσκεψη Μαντά στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών

Επίσκεψη Μαντά στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και να παρέχει τη στήριξή του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που επιτελούν σε καθημερινή βάση.

Τον βουλευτή υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παναγιώτης Κατσαφάδος, ο οποίος μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΠΦΥ Πελοποννήσου Γεώργιο Λαφαζάνο, τον ενημέρωσε αναλυτικά για τη λειτουργία του Κέντρου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις εξελίξεις γύρω από τους εμβολιασμούς κατά της πανδημίας. Όπως ενημερώθηκε ο κ. Μαντάς, το Κέντρο Υγείας διπλασιάζει τα εμβολιαστικά κέντρα που διαχειρίζεται, γεγονός που καθιστά δυνατή την ακόμα μεγαλύτερη απορρόφηση των διαθέσιμων εμβολίων. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η δυναμικότητα της επιχείρησης «Ελευθερία» στην περιοχή μας, καθώς από σήμερα αυξάνονται σημαντικά οι εμβολιαστικές δυνατότητες του Κέντρου Υγείας, φθάνοντας πλέον τους περίπου 370 εμβολιασμούς ανά ημέρα.

Ο κ. Μαντάς είχε επίσης τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τα στελέχη και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας και να τους ευχαριστήσει για τις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά. Ο βουλευτής αναγνώρισε την πολύτιμη συνεισφορά τους στη θωράκιση της κοινωνικού συνόλου απέναντι στον κορωνοϊό, ειδικά όσον αφορά στους πιο ευπαθείς συμπολίτες μας, ενώ υπογράμμισε την κρισιμότητα του έργου του Κέντρου Υγείας και συνολικά των υγειονομικών, προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την επιστροφή της χώρας μας σε κανονικούς ρυθμούς.

Κλείνοντας την επίσκεψή του ο κ. Μαντάς ενημερώθηκε τόσο από τον Διευθυντή και τον Γενικό Γραμματέα, όσο και από το νοσηλευτικό προσωπικό, για τα σημαντικότερα ζητήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας. Επίσης δεσμεύθηκε από την πλευρά του να μεριμνήσει ώστε η πολιτεία να ανταποκριθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά, τονίζοντας ότι «είναι χρέος μας να ενισχύουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με κάθε διαθέσιμο τρόπο» και ότι «ο εμπλουτισμός και η βελτίωση του ΕΣΥ αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη που αφήνει πίσω της η πανδημία και την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε».