Η Παντριφυλιακή Ένωση Μελβούρνης τίμησε τη Μητέρα και το 1821

Η Παντριφυλιακή Ένωση Μελβούρνης  τίμησε τη Μητέρα και το 1821

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Παντριφυλιακή Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας τίμησε τη Γιορτή της Μητέρας το Σάββατο 15 Μαΐου στην αίθουσα δεξιώσεων White Rose Reception στο προάστιο Thornbury.

Η βραδιά, που διοργανώθηκε από το δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο της Παντριφυλιακής Ένωσης, ήταν αφιερωμένη στη Μητέρα, μια προσωπικότητα που κρύβει μέσα της τρυφερότητα, που κλείνει μέσα της ποτάμια καλοσύνης και υπομονής, που σαν άγγελος καλός στέκεται δίπλα μας, προσέχει κάθε μας βήμα και προλαβαίνει κάθε κακό.

Φέτος η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη και στην 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης τιμώντας με σεβασμό και υπερηφάνεια όλες τις μητέρες του επαναστατικού αγώνα.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι όλες οι μητέρες της εποχής εκείνης συνέλαβαν καθοριστικά στον αγώνα με τη μεταφορά πολεμοφοδίων και ειδών σίτισης στους μαχόμενους, τη φροντίδα των τραυματισμένων, το ενεργό ενδιαφέρον για τις οικογένειες των θανούντων, καθώς και την ηθική και συναισθηματική συμπαράσταση των πολεμιστών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πανοσιολογιότατος πατέρας Ευμένιος Βασιλόπουλος, αρχιεπισκοπικός επίτροπος της περιφέρειας Νorthcote, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Εμμανουήλ Κακαβελάκης και ο κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Βικτωρίας 2021.

Ο πανοσιολογιότατος στο χαιρετισμό του εξέφρασε τη συγκίνησή του που βρισκόταν ανάμεσα σε συμπατριώτες του, αφού η οικογένειά του κατάγεται από την περιοχή Γαργαλιάνοι του Δήμου Τριφυλίας, και έδωσε τις θερμές του ευχές σε όλες τις μητέρες.

Ο γενικός πρόξενος κ. Κακαβελάκης μίλησε εκτενέστερα για τη συμβολή της Ελληνίδας Μάνας, η οποία είχε καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Έκανε αναφορά σε μεγάλες γυναικείες προσωπικότητες που έδρασαν κατά τη διάρκεια του επαναστατικού αγώνα και τόνισε ότι η δράση της Ελληνίδας Μάνας δεν ξεκίνησε με την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης αλλά από την προεπαναστατική περίοδο του 1821.

Θερμό χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, ο οποίος συνεχάρη τον πρόεδρο της Παντριφυλιακής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτωρίας, καθώς και όλο το Δ.Σ. για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, αλλά και για τον ενεργό ρόλο του συλλόγου στους φετινούς εορτασμούς της 200ής επετείου.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους το ηχητικό μήνυμα που απέστειλε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, τονίζοντας ότι οι απόδημοι Έλληνες είναι πρεσβευτές της πατρίδας μας.

Εξέφρασε τα συγχαρητήριά του που ο σύλλογος επέλεξε να συνεορτάσει το ιστορικό γεγονός της εθνικής γιορτής μαζί με τη Γιορτή της Μητέρας και επισήμανε ότι οι Έλληνες της Διασποράς έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της Ελλάδας.

Εκ μέρους της Παντριφυλιακής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτωρίας ευχαριστούμε όλες τις μητέρες και πολύ ιδιαίτερα όσες κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας που κατάφεραν να μεταλαμπαδεύσουν την αγάπη τους για την ιδιαίτερή τους πατρίδα στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους και να κρατήσουν ζωντανή την παράδοση στους Αντίποδες.

neoskosmos.com