Και φέτος Seatrac στις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας- Τοποθετήθηκαν τα δυο πρώτα

Και φέτος Seatrac στις  παραλίες του Δήμου Καλαμάτας- Τοποθετήθηκαν τα δυο πρώτα

Τοποθετούνται τα πρώτα δύο μηχανήματα Seatrac που επιτρέπουν σε συνανθρώπους μας με προβλήματα κινητικότητας να κάνουν αυτόνομα μπάνιο στη θάλασσα. Η αρχή έγινε χθες στην παραλία «Ανατολική Καλαμάτα-Ανάσταση», ενώ σήμερα θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του Seatrac στην παραλία στο τέρμα Ναυαρίνου. 

Σημειώνεται ότι μηχανήματα Seatrac θα τοποθετηθούν στις παραλίες της Μ. Μαντίνειας και στον Κορδία για πρώτη φορά.

Σε δηλώσεις του, δε, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε πως «η Καλαμάτα είναι μία πόλη φιλική» σημειώνοντας ότι ήταν από τους πρωτοπόρους Δήμους στην τοποθέτηση τέτοιων μηχανημάτων για την εξυπηρέτηση αναγκών ατόμων με κινητικά προβλήματα, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα.

Όσον αφορά στο διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη για την προμήθεια επιπλέον πέντε μηχανημάτων, δήλωσε πως έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις λόγω ενστάσεων μεταξύ των εταιρειών που έχουν καταθέσει προσφορές.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται επί της παραλιακής οι συντηρήσεις από συνεργεία αυτεπιστασίας του Δήμου, ενώ ξεκίνησε η τοποθέτηση των ναυαγοσωστικών πύργων και αστικού εξοπλισμού (καλαθάκια κ.λπ.).  

Υπενθυμίζουμε ότι αύξηση στη χρήση των Seatrac κατά το 2020, σε σχέση με το 2019, καταγράφτηκε στα στατιστικά στοιχεία που απέστειλε στο Δήμο Καλαμάτας η «ΤΟΒΕΑ Ε.Π.Ε. τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Πατρών».

Συγκεκριμένα, οι συνολικές χρήσεις ξεπέρασαν για ακόμα μία χρονιά την προηγούμενη περίοδο, καθώς το 2020 συνολικά έγιναν 2.146 χρήσεις έναντι 1.913 το 2019.

Σημειώνεται ότι οι συσκευές Seatrac υπήρξαν για ακόμα μία θερινή περίοδο εξαιρετικά χρήσιμες για πλήθος συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα, στους οποίους δόθηκε με τον τρόπο αυτό η δυνατότητα να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα αυτόνομα.

Tags: