Κινητοποιήσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Κινητοποιήσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Σε δημόσια διαβούλευση αναρτήθηκε από το βράδυ της Πέμπτης το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και ήδη έχει επιφέρει αντιδράσεις.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μέλη του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, εξέφρασαν τις διαφωνίες τους σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ προανήγγειλαν κινητοποιήσεις.

Αυτές θα αποφασιστούν την επόμενη εβδομάδα, ενώ καλούν όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης, προέβλεψε ότι το νομοσχέδιο θα πάει στη Βουλή προς ψήφιση στα τέλη του μήνα ή στις αρχές του επόμενου, με τον ίδιο να έχει πολλές αντιρρήσεις για το περιεχόμενό του. Σημαντικότερα αγκάθια, κατά τον ίδιο, είναι το θέμα της ατομικής διαπραγμάτευσης όσον αφορά στη διευθέτηση, το ζήτημα των επιθεωρήσεων εργασίας που, ενώ αυτή τη στιγμή υπάγονται στο υπουργείο Εργασίας, θα περάσουν σε Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, κάτι που εκτιμά ότι θα αποδυναμώσει το ρόλο τους, αλλά και οι αλλαγές στη συνδικαλιστική νομοθεσία.

Λόγω των παραπάνω, λοιπόν, ανέφερε ότι την επόμενη βδομάδα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ θα συνεδριάσει για να παρθεί απόφαση τουλάχιστον για μία απεργιακή κινητοποίηση, ενώ στη συνέχεια θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, προκειμένου να αποφασιστεί η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Ο δε γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Παναγιώτης Μουλάς, δήλωσε με τη σειρά του ότι το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση. Άρα, κατά τον ίδιο, προωθείται για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των βιομηχάνων.

Μιλώντας για το σύνολο αυτού, το χαρακτήρισε έκτρωμα και ζήτησε από τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν.
Π.Μπ.