Κυπαρισσία: Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά

Κυπαρισσία: Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία  για την εργατική Πρωτομαγιά

«Δε θα επιτρέψουμε να γίνουμε “σκλάβοι” στον 21ο αιώνα. Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα»

«Δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να γίνουμε “σκλάβοι” στον 21ο αιώνα. Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας», τονίζεται στο ψήφισμα που συνέταξαν χθες το πρωί κατά την απεργιακή συγκέντρωση στο χώρο μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία οι φορείς που συνδιοργάνωσαν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Μετά τη συγκέντρωση έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στην είσοδο του νοσοκομείου και του εμβολιαστικού κέντρου που λειτουργεί. Στη συγκέντρωση στο Δημαρχείο κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Καπερώνης από την Επιτροπή Συνταξιούχων Τριφυλίας και χαιρετισμό απηύθυναν η Ξένια Στρατικοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, η Ειρήνη Κουκούμη από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας και η Κατερίνα Τσιγκάνου, πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Τριφυλίας (μέλος Ο.Γ.Ε.).

Το ψήφισμα που συνέταξαν το επέδωσαν για το δήμαρχο Τριφυλίας και ακολούθως στον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου.

Στο ψήφισμα που υπογράφουν οι φορείς των χθεσινών αγωνιστικών κινητοποιήσεων – εκδηλώσεων, ήτοι η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας και η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας (μέλος Ο.Γ.Ε.), αναγράφεται μεταξύ άλλων: «Διεκδικούμε: Να μην κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο “έκτρωμα” για τα εργασιακά που καταργεί το 8ωρο. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων. Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και του λαού με ευθύνη του κράτους». Άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και των Κέντρων Υγείας Τριφυλίας. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών – συμβασιούχων ιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Όχι στις μετακινήσεις ιατρών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας σε άλλα νοσοκομεία. Μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, μείωση των μαθητών ανά τάξη, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία. Όχι στη μετατροπή σχολείων σε Πειραματικά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Μέτρα προστασίας των εργαζόμενων γυναικών και της μητρότητας. Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή. Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους όλες οι παράνομες παρακρατήσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Να επανέλθουν η 13η και 14η σύνταξη. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να γίνουμε “σκλάβοι” στον 21ο αιώνα. Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».