Μαζί με τους μαθητές μην μπουν και τα φίδια…

Μαζί με τους μαθητές  μην μπουν και τα φίδια…

Έντονα παράπονα δεχθήκαμε από γονείς μαθητών του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας για την κατάσταση που επικρατεί έξω από αυτό και έχει να κάνει με ξερά χορτάρια στη βορειανατολική πλευρά, όπου υπάρχει μια πλατεία.

Όπως μας είπαν, πρέπει άμεσα να κοπούν και να απομακρυνθούν τα χορτάρια, καθώς καθημερινά περνούν από το σημείο μαθητές, με την κατάσταση να κρύβει κινδύνους, αφού πλέον βρισκόμαστε και σε περίοδο που αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα φίδια.

Την ώρα, όμως, που βρισκόμασταν στο 12ο Δημοτικό μάς ενημέρωσαν για την τραγική κατάσταση που επικρατεί και στο 26ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας και, μάλιστα, στο προαύλιο του σχολείου, ενώ περνώντας από το 6ο Νηπιαγωγείο είδαμε μια παρόμοια εικόνα.

Θεωρητικά θα έπρεπε, έστω πριν ανοίξουν τα σχολεία, να γίνει ένας έλεγχος για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο, κι αν υπήρχαν εικόνες όπως οι παραπάνω, να διορθωθούν.
Ας ελπίσουμε, έστω και τώρα, οι αρμόδιοι του Δήμου Καλαμάτας να πράξουν το αυτονόητο, όπως και να κάνουν έναν έλεγχο στα υπόλοιπα σχολεία της πόλης.
Π.Μπ.