Ο Κωνσταντακόπουλος κάνει ταινία τη ζωή του «Greek Freak»

Ο Κωνσταντακόπουλος κάνει ταινία τη ζωή του «Greek Freak»

Η εταιρεία Faliron House, συμφερόντων ενός από τους γιους του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, έχει αναλάβει την εκτέλεση παραγωγής της Disney + για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, από τα πρώτα βήματά του στα ταπεινά γηπεδάκια της παλαιάς γειτονιάς του, στα Σεπόλια– εκεί που ζούσε η πολυμελής οικογένειά του – μέχρι να κάνει πράξη το «άπιαστο» όνειρο του NBA.

Μάλιστα, η Faliron, σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Οικονομικού Ταχυδρόμου”, είναι και η νόμιμη δικαιούχος της κρατικής ενίσχυσης ως εκτελέστρια εταιρεία παραγωγής της ταινίας με τον τίτλο Greek Freak, τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο  Akin Omotoso από τη Νότια Αφρική.

Ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στο ποσό των 16.147.395 ευρώ και το ποσό της επιχορήγησης στο 40% του προϋπολογισμού των συνολικών επιλέξιμων δαπανών, ήτοι στο ποσό των 6.458.958 ευρώ.  Στην περίπτωση της ταινίας της Disney + είχε εφαρμογή το πλέγμα των επενδυτικών κινήτρων που εφαρμόζει το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) για την παραγωγή εγχώριων και διεθνών οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα. Κι εδώ είχαμε επιστροφή χρημάτων – σε ποσοστό 40 %- για τις δαπάνες που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα.

Την απόφαση για την ένταξη της ταινίας στα κίνητρα του ΕΚΟΜΕ υπογράφει ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο οποίος μαζί τον πολιτικό του προϊστάμενο Κυριάκο Πιερρακάκη, βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο το πρωί στα γυρίσματα της ταινίας στο Αθλητικό Κέντρο Ζωγράφου.