Οι αυθαιρεσίες στην παραλία Λαγκούβαρδου συνεχίζονται

Οι αυθαιρεσίες στην παραλία Λαγκούβαρδου συνεχίζονται

Οι αυθαιρεσίες στην παραλία Λαγκούβαρδου συνεχίζονται, όπως “καταγγέλλει” η Ομάδα «SOS Κυπαρισσιακός – Πρωτοβουλία Τριφυλίας ενάντια στις εξορύξεις Υ/Α» με δημοσίευση στη σελίδα της το μεσημέρι της Τετάρτης, συνοδεία φωτογραφιών: «Παραλία Λαγκούβαρδου! Οι αυθαιρεσίες συνεχίζονται! Σε κρίσιμη περίοδο φωλεοποίησης της #carettacaretta, των παρυδάτιων πουλιών που αυτή την εποχή βρίσκονται σε αναπαραγωγή! Τι συμβαίνει εδώ; και Ποιοι είναι αυτοί που παρανομούν κατ’ αυτόν τον τρόπο, σαν η παραλία να είναι το τσιφλίκι τους; Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε στο βάθος, μέσα στον καλαμιώνα, ένα βαρέος τύπου μηχάνημα (CAT). Παρ’ όλη την καταστροφική νομοθέτηση για τον αιγιαλό και τις όχθες ποταμιών και λιμνών – και η πρόσφατη (5/2021) – τροπολογία, αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο “καθαρισμός” σε ακτές παρουσίας της καρέττα πρέπει να γίνεται χειρωνακτικά και η χρήση μηχανημάτων επιτρέπεται μόνο πριν την 1η Μαΐου. … Κατά τα φαινόμενα, ο υπεύθυνος γι’ αυτή την καταστροφή, “το παίρνει απάνω του”.  Μετά τις καταγγελίες και τις μηνύσεις των πολιτών που αντέδρασαν άμεσα στις παρανομίες του Δ. Τριφυλίας στην παραλία, τον Απρίλιο, την αποκατάσταση που έκαναν με τα χέρια τους στον Λαγκούβαρδο, βλέπουμε κάποιοι να “επιχειρούν” με όρους “νόμου της ζούγκλας”. Δημοτική και ιδιωτική πρωτοβουλία, έφεραν εφέτος την καταστροφή, σε έναν πανέμορφο βιότοπο που χρειάζεται ελάχιστες επεμβάσεις για να συνεχίσει να είναι ζωτικός για την άγρια βλάστηση και τα ζώα που τον κατοικούν, αλλά και για εμάς, τους επισκέπτες… Αυτό δε θα περάσει έτσι», αναγράφεται στη δημοσίευση.

Κι όμως οι αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες για το νόμο, την προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου, όπως με έκδηλη ανησυχία και απορία σημειώνουν πολίτες, κωφεύουν σε βαθμό τέτοιο που μπορεί να αγγίζει, ίσως και να ξεπερνά, όρια συγκάλυψης και συνενοχής σε αυθαίρετες παρεμβάσεις και έκνομες ενέργειες αυταπόδεικτης υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Αναρωτιούνται κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες της παραλίας του Λαγκούβαρδου, εάν υπάρχει κράτος και κρατικές Αρχές και υπηρεσίες που να λειτουργούν στην περιοχή ή τα πάντα έχουν διαλυθεί και ισοπεδωθεί, όπως οι αμμοθίνες της παραλίας από βαρέος τύπου χωματουργικά μηχανήματα…