Πορεία για την Παλαιστίνη από μέλη του ΜέΡΑ25 Καλαμάτας

Πορεία για την Παλαιστίνη από μέλη του ΜέΡΑ25 Καλαμάτας

Μέλη της Οργάνωσης Βάσης ΜέΡΑ25 Καλαμάτας συμμετείχαν στην πορεία για την Παλαιστίνη έπειτα από κάλεσμα της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας και διένειμαν την παρακάτω δήλωση: «Γινόμαστε για ακόμα μια φορά μάρτυρες ενός ανελέητου σφυροκοπήματος του Ισραηλινού Κράτους κατά των Παλαιστινίων της Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης. Η  μεθοδολογία, κυνικά ωμή: εποικισμοί, εκτοπισμοί, βία. Η επεκτατική πολιτική του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης, με την ταυτόχρονη ασφυξία κατά της Λωρίδας της Γάζας, τροφοδοτεί το φαύλο κύκλο της βίας, στον οποίο ευνοείται εξ ορισμού ο ισχυρός.

Το ΜέΡΑ25 καταδικάζει απερίφραστα αυτή τη μεθοδευμένη εθνοκάθαρση του παλαιστινιακού λαού μέσω του εκτοπισμού από τα ιστορικά του εδάφη και της χρήσης ωμής βίας και δύναμης πυρός από το κράτος του Ισραήλ. Ταυτόχρονα επαναλαμβάνει πως οι Τσίπρας και Μητσοτάκης που πρόσδεσαν και κρατούν δεμένη τη χώρα μας στο άρμα Νετανιάχου, οφείλουν να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους: πρόσκαιρες συμμαχίες που επιτάσσουν οι πολυεθνικές των πετρελαίων και η παρασιτική ολιγαρχία, θέτουν την Ελλάδα σε πορεία μόνιμης απομόνωσης από τους λαούς της Ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου.

Όπως και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: Όταν η αλήθεια υποκαθίσταται από τη σιγή, η σιγή ψεύδεται. Κι όταν το ψέμα υποβοηθά την ολοκλήρωση μιας εθνοκάθαρσης, τότε εκείνοι που σωπαίνουν γίνονται συνεργοί.

Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού είναι πανανθρώπινος. Δεν υπάρχει ειρήνη, χωρίς δικαιοσύνη».