PRE-LEAGUE ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ξεκίνησε προπονήσεις ο Απόλλωνας

PRE-LEAGUE ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ξεκίνησε προπονήσεις ο Απόλλωνας

ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ Η ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΑ-ΣΕ ΔΥΟ ΟΜΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Μετά από οκτώ μήνες απραξίας και μια χαμένη αγωνιστικά χρονιά, καθώς το πρωτάθλημα της Pre-League βόλεϊ γυναικών ματαιώθηκε, αναβάλλοντας την παρθενική του συμμετοχή στην κατηγορία, ο Απόλλωνας Καλαμάτας μπήκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 24/5/2021 στο γήπεδο για την έναρξη ενός μεταβατικού κύκλου προπονήσεων που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Οι παίκτριες, ο προπονητής Μπάμπης Μυτσκίδη και η έφορος του τμήματος Βίκυ Καραμπάτσου -η οποία βρίσκεται πίσω από το μικρό θαύμα των «μελανόλευκων»- επέστρεψαν με ενθουσιασμό στο …σπίτι τους, επενδύοντας στο ισχυρότερο χαρτί της ομάδας που την έχει φέρει τόσο ψηλά μέσα σε λίγα χρόνια, τη σκληρή δουλειά. Στο Κλειστό της Παραλίας ενσωματώθηκε και η Μανιάτισσα Μαρία Θεοδωρακέα, η οποία αποτελεί το πρώτο μετεγγραφικό απόκτημα για τη νέα αγωνιστική περίοδο (αναδείχθηκε από τον Πήγασο, αγωνίστηκε σε Καλαματιανές και Αθηναϊκές ομάδες στις εθνικές κατηγορίες και φέτος αγωνίστηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Α1, με τη φανέλα του Πορφύρα). Επίσης, οι Κόλλια, Γιαούρη και Ειρ. Σακελλαρίου άνοιξαν το δρόμο των ανανεώσεων, που θα κλείσει με την παραμονή των περισσότερων παικτριών που υπάρχουν στην ομάδα.

Ο κ. Μυτσκίδης μιλώντας στο «Θ» έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση του Απόλλωνα που κράτησε τις παίκτριες στον σύλλογο, παρ’ ότι δεν διεξήχθη το πρωτάθλημα, αναλαμβάνοντας φυσικά και τις ανάλογες υποχρεώσεις, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η διακοπή της αγωνιστικής δράσης για τόσο μεγάλο διάστημα ήταν κακό για το βόλεϊ. Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη εν όψει της νέας σαιζόν οι τοπικοί φορείς και ιδιώτες επιχειρηματίες να στηρίξουν τόσο τη γυναικεία ομάδα του Απόλλωνα όσο και την ανδρική της Καλαμάτας ’80 που εκπροσωπούν τη Μεσσηνία σε τόσο υψηλό επίπεδο, καθώς μάλιστα η διπλή αυτή παρουσία σε επίπεδο Pre-League δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο περιφερειακό νομό πανελλαδικά.

«Μακάρι να επιτραπεί και η παρουσία των φιλάθλων, καθώς ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει πολύ ωραίο βόλεϊ, με αντιπάλους σημαντικές και δυνατές ομάδες» κατέληξε τέλος ο Μπάμπης Μυτσκίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τηλεδιάσκεψη της ΕΟΠΕ με τις ομάδες της Pre-League γυναικών και παρά την αρχική πρόθεση για ενοποίηση της κατηγορίας σε ενιαίο όμιλο των 12 ομάδων, τελικά αποφασίστηκε το πρωτάθλημα της νέας σαιζόν να διεξαχθεί σε δύο ομίλους, όπως είχε προκριθεί πέρυσι. Εκτός από τον Απόλλωνα στην κατηγορία συμμετέχουν η Κόρινθος, από τη Θεσσαλονίκη ο Ναύαρχος Βότσης, τα Πεύκα, οι Μακεδόνες Αξιού και η ΧΑΝΘ και από την Αθήνα Πανιώνιος, Άρτεμις, Βριλήσσια, Αιγάλεω, Ηλιούπολη και ΖΑΟΝ.

Χ.Ε.