Προχωρεί σε προσφυγή στο ΚΑΣ για το Τζάνε – Καλαμάκι η Περιφέρεια Πελοπόννησου

Προχωρεί σε προσφυγή  στο ΚΑΣ για το Τζάνε – Καλαμάκι η Περιφέρεια Πελοπόννησου

«Ετοιμαζόμαστε για την προσφυγή που θα κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως προς την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για το θέμα του δρόμου Τζάνε – Καλαμάκι, αναφορικά με την αρχαία ακρόπολη του Πεταλιδίου» γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι η πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ συγκρούεται ευθέως με προηγούμενη που το ίδιο όργανο είχε λάβει το 2015, αλλά και ενδιάμεσες αποφάσεις του 2018» συνέχισε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουν αντιμετωπιστεί -και επιλυθεί- κατά καιρούς μεγαλύτερα ζητήματα από το εν λόγω και γι’ αυτό θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπολογίζεται το κόστος που συνεπάγεται το σταμάτημα του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου στον οδικό αυτό άξονα. Η οποία είναι βέβαιο ότι θα καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να αποπληρώσει το εν λόγω έργο στο σύνολό του -κάτι που σημαίνει φυσικά ότι η δαπάνη αυτή θα μετακυλιστεί στην Περιφέρεια. Είναι πραγματικά κρίμα να μη λαμβάνεται υπόψη αυτή η συνέπεια” είπε ο περιφερειάρχης. 

Και κατέληξε: «Έχω διαβεβαίωση ότι μετά την κατάθεση της προσφυγής θα βρεθεί στην περιοχή του Πεταλιδίου κλιμάκιο του ΚΑΣ να εξετάσει τις εναλλακτικές λύσεις που έχουμε προτείνει ως Περιφέρεια. Αν, τελικά, δεν υπάρξει κάποια αλλαγή, τότε προφανώς θα πρέπει το ελληνικό Δημόσιο να αναλάβει την ευθύνη. Θα διεκδικήσουμε από το ελληνικό Δημόσιο την ολοκλήρωση του δρόμου”.