Στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” η αναβάθμιση του Διοικητηρίου

Στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”  η αναβάθμιση του Διοικητηρίου

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών έργων που αφορούν και στη Μεσσηνία έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην προχθεσινή της συνεδρίαση. 

Ειδικότερα, ενέκρινε την υποβολή πρότασης για ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην Καλαμάτα. 

Παράλληλα, προέβη στην ανάδειξη αναδόχου για το έργο συντήρησης και βελτίωσης στο τμήμα Κάτω Μέλπεια – Στάσιμο – όρια νομού, της 7ης επαρχιακής οδού, προϋπολογισμού 460.000 ευρώ.

Στις άλλες αποφάσεις της η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 250.000 ευρώ έργο βελτίωσης του δικτύου άρδευσης του ΤΟΕΒ Νέας Τίρυνθας, καθώς και τους όρους της διακήρυξης για τη δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης της ρύθμισης της κυκλοφορίας και συντήρησης της εθνικής οδού στον κόμβο του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Νεμέας, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Επίσης, ενέκρινε τα τεύχη διακήρυξης του με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ έργου αποκατάστασης του επαρχιακού δρόμου Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας, στο τμήμα Γύθειο – Αρεόπολη.

Προέβη ακόμα στην έγκριση του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης 180.000 ευρώ μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, με αντικείμενο τη συντήρηση και αποκατάσταση του ναού Παναγίας Κρίσσας στη Φοινικού.

Ενέκρινε, επιπρόσθετα, την επαναπροκήρυξη με νέες προδιαγραφές του συνοπτικού διαγωνισμού, προϋπολογισμού 74.263,60 ευρώ, για την προμήθεια ελαστικών για τα οχήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ακόμα, ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και την ανάθεση της πράξης που αφορά στην επικαιροποίηση της μελέτης σκοπιμότητας για την ανάπτυξη επιχειρηματικού πάρκου στη Μεγαλόπολη.

Τέλος, συζήτησε εκτός ημερησίας διάταξης δύο ακόμα θέματα, προβαίνοντας στην ανάδειξη οριστικού μειοδότη στο έργο αποκατάστασης βατότητας του δρόμου από τη διασταύρωση Βλαχέρνας – Χωτούσας – Λίμνης, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και προσωρινού μειοδότη στο έργο συντήρησης και βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Τρίπολη – Βούρβουρα – Άγιος Πέτρος, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.