Τα 50 λεπτά το κιλό έπιασαν τα πρώιμα καρπούζια Τριφυλίας

Τα 50 λεπτά το κιλό έπιασαν  τα πρώιμα καρπούζια Τριφυλίας

Ξεκίνησε η συγκομιδή των πρώιμων καρπουζιών με χαμηλή κάλυψη στην περιοχή της Τριφυλίας. Ο δε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, επισήμανε στον ΑγροΤύπο ότι «οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν πολύ καλές και βοήθησαν την καλλιέργεια. Έχουμε μια πολύ καλή χρονιά τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά για τα καρπούζια της Τριφυλίας. Πρέπει από την πλευρά τους οι παραγωγοί να προσέξουν τα κριτήρια ωριμότητας».

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο παραγωγός καρπουζιού της περιοχής, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, «η ζήτηση είναι μεγάλη αυτή την εποχή στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Οι έμποροι είναι όλοι εδώ και φορτώνουν καθημερινά τα καρπούζια. Η ποιότητα φέτος είναι πάρα πολύ καλή. Οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται από 45 μέχρι 50 λεπτά το κιλό».

Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Incofruit – Hellas, δηλώνει στον ΑγροΤύπο ότι «έχουν ξεκινήσει οι εξαγωγές μικρών ποσοτήτων καρπουζιών. Την επόμενη εβδομάδα που αναμένεται να αυξηθούν οι θερμοκρασίες στην Ε.Ε. αναμένεται να έχουμε αύξηση των εξαγωγών. 

Όσον αφορά στην ελληνική παραγωγή καρπουζιών, αναμένεται να κυμανθεί σε όγκο στα ίδια περίπου με τα περσινά επίπεδα. Όλοι οι ανταγωνιστές μας (Ισπανοί, Ιταλοί κ.α.) έχουν καλή ποσοτικά παραγωγή και μια οψίμιση».