Καρπούζι: Ετοιμάζονται για ξεσκέπασμα στην Τριφυλία, ξεκίνησαν νέες φυτεύσεις στην Ηλεία

Καρπούζι: Ετοιμάζονται για ξεσκέπασμα στην Τριφυλία, ξεκίνησαν νέες φυτεύσεις στην Ηλεία

Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει το ξεσκέπασμα στο πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης στην περιοχή της Τριφυλίας, ενώ ήδη ξεκίνησαν οι νέες φυτεύσεις στην Ηλεία.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, «το Φεβρουάριο ολοκληρώθηκαν οι φυτεύσεις καρπουζιών χαμηλής κάλυψης στην περιοχή. Φέτος έχουμε μια μείωση στα στρέμματα καλλιέργειας. Στην περιοχή καλλιεργείται υπαίθριο καρπούζι χαμηλής κάλυψης σε περίπου 5.000 στρέμματα. Από αυτή την έκταση το 75% αφορά στο πρώιμο καρπούζι και το υπόλοιπο καλοκαιρινή καλλιέργεια.

Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο πριν από το ξεσκέπασμα. Οι παραγωγοί ελέγχουν την καλλιέργεια για φυτοπροστασία και κάνουν άρδευση και θρέψη. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές για την καλλιέργεια και όλοι προσδοκούν σε μια καλή καλλιεργητική χρονιά.

Σε μια κανονική χρονιά η συγκομιδή καρπουζιού χαμηλής κάλυψης στην περιοχή της Τριφυλίας ξεκινά 15-20 Μαΐου. Οι κυριότερες περιοχές καλλιέργειας καρπουζιού στην Τριφυλία είναι ο Αγρίλης και ο Λαγκούβαρδος στα Φιλιατρά και το Καλό Νερό στην Κυπαρισσία».

Ο κ. Αγγελής Κοροβίλας, παραγωγός από τα Φιλιατρά, ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «φέτος έχουμε μείωση των στρεμμάτων καλλιέργειας. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές για την καλλιέργεια μέχρι σήμερα και δεν υπάρχουν προβλήματα. Μετά 15 ημέρες θα ξεκινήσει το ξεσκέπασμα στην περιοχή».

Ο κ. Βασίλης Τσιακοπιάκος, παραγωγός από τον Αμπελόκαμπο, σημείωσε στον ΑγροΤύπο ότι «αυτές τις μέρες ξεκινούν οι φυτεύσεις του καρπουζιού στην Ηλεία. Ο καιρός, όμως, δε βοηθά και ελπίζουμε να γίνει καλύτερος τις επόμενες μέρες».